Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ÚČA MUSÍ PRYČ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
14. 3.
Pondělí

19:00

Společenský dům

ilustrační obrázek

Pondělí 14. března 2016 - 19:00 - Společenský dům

Divadlo Verze

ÚČA MUSÍ PRYČ

Není moc dynamických komedií s překvapivými dějovými zvraty a brilantním slovním humorem, jež se týkají problému, který znají snad všichni rodiče, totiž základní školy. Autor Lutz Hübner má dar odposlechnout reálné konflikty a zpracovat je do komických situací, odlišných typických charakterů a vtipně úderných replik, kde se rodiče rozhodně nešetří. Aktuální hořká komedie, upomínající volně svými motivy např. na úspěšnou komorní černou komedii Bůh masakru, měla premiéru v lednu 2010 v Staatsschauspiel Dresden. Od té doby se dočkala jenom v Německu desítek inscenací. Doslova hit posledních let se z ní stal především na severu Německa. Svým ožehavým tématem učitelé/žáci/rodiče a svojí formou dynamické komedie již míří i do ostatních evropských zemí.

Hrají: David Prachař, Linda Rybová, Igor Chmela, Petra Špalková, Jana Janěková ml., Kateřina Winterová. Režie: Thomas Zielinski.

Autor divadelní hry - Lutz Hübner, autor českého překladu - Michal Kotrouš.

Vstupné s místenkou, první polovina sálu: 390 Kč, druhá polovina sálu: 370 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 12. února v T klubu a v TIC.