Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

JEDEN SVĚT 2016

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
11. 4.13. 4.

00:00

kino Panorama

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pondělí 11. až středa 13. dubna 2016 - kino Panorama

JEDEN SVĚT 2016

18. ročník mezinárodního festivalu o lidských právech

Pořádá společnost Člověk v tísni, o. p. s. a T klub – kulturní agentura, příspěvková organizace. Záštitu nad rožnovským festivalem převzal starosta města Radim Holiš.

www.jedensvet.cz | skládačka k tisku

Vstupné na projekce pro veřejnost 50 Kč, permanentka na celý festival 250 Kč.

Vstupné na dopolední školní projekce 35 Kč.

program

  • Čtvrtek 14. 4. a pátek 15. 4.
    • dopoledne – projekce pro školy

Detaily k filmům: www.jedensvet.cz/2016/roznov-pod-radhostem

detaily

Jeden svět je dnes největším lidskoprávním filmovým festivalem na světě a jednou z nejvýznamnějších kulturních akcí v rámci Prahy i České republiky, která každoročně přiláká více než 120 000 diváků a divaček. Festival promítá více než 110 dokumentárních filmů z celého světa, které vynikají kvalitním zpracováním a především zobrazují zásadní sociální, politická, mediální a environmentální témata týkající se stavu současného světa a lidských práv. Stejnou důležitost jako filmy mají pro Jeden svět debaty po projekcích, do kterých festival zapojuje filmaře, protagonisty, politiky, novináře, odbornou i laickou veřejnost. K Jednomu světu patří také projekce pro základní a střední školy, sekce pro filmové profesionály East Doc Platform, akce propojující nová média a filmové kampaně se společenským dopadem i řada celoročních aktivit pro angažovanou veřejnost.

Jeden svět v roce 2016 bude formou tradičních i tematicky zaměřených programových kategorií opět reflektovat aktuální politická a sociální témata. Jedním z témat festivalu budou projevy a důsledky současné migrační politiky, postoje široké veřejnosti a politiků k tomuto tématu a především komplexní pohled na celou problematiku ve vztahu k lokalitám sužovaným válkou, ze kterých lidé prchají. Do popředí veřejného zájmu chce festival vrátit i stále se zhoršující bezpečnostní situaci na Ukrajině společně s dalšími projevy nesvobody a propagandy.

Ve vestibulu kina bude v první polovině dubna ke zhlédnutí výstava týkající se práv zvířat:

Výstava o kožešinové problematice
Výstava obsahuje 8 panelů a zahrnuje informace o chovu tzv. kožešinových zvířat, legislativě v různých zemích, zabíjení tuleňů na kožešiny, o činnosti Svobody zvířat i o tom, jak se lidé pomohou zapojit do ochrany zvířat.

Výstava o pokusech na zvířatech a alternativních metodách
Výstava obsahuje 9 panelů a přináší informace o pokusech na zvířatech a alternativních metodách, o činnosti Svobody zvířat i o tom, jak se lidé pomohou zapojit do ochrany zvířat.