Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

JENNY DON'T AND THE SPURS (USA), BURIERS (UK)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 4.
Středa

20:00

T klub

ilustrační obrázek

Středa 20. dubna 2016 - 20:00 - T klub

JENNY DON'T AND THE SPURS (USA), BURIERS (UK)

Jenny Don't and the Spurs patří mezi nejzajímavější nováčky na poli dřevní country hudby v USA. Nenechme se ovšem zmást, v kapele působí ostřílení muzikanti se zkušenostmi v kapelách různorodých stylů (rock, punk, rock and roll, new wave, metal) a ti si na stará kolena řekli, že spolu udělají kapelu, ve které se vyznají ke své lásce k původnímu country and westernu (sami nemusí současné pseudocountry, které se veze na módní vlně).  https://jennydontandthespurs.bandcamp.com/

Před nimi zahrají (ne nejedou spolu turné, ale setkají se pouze na tomto rožnovském koncertě) angličtí Buriers, kteří bývají označováni přívlastkem "Současná verze Leonarda Cohena". http://www.buriers.co.uk/

Vstupné v předprodeji 120 Kč, na místě 140 Kč. Omezená kapacita.
Předprodej  probíhá od 15. 3. do 19. 4. v T klubu a v TIC.

detaily | video

V sestavě Spurs najdeme zpěvačku Jenny Don´t (Don´t, Ladies Of The Night), jejího partnera a basáka Kellyho Halliburtona (Dead Moon, P.R.O.B.L.E.M.S., Resist, Detestation, Pierced Arrows), JT Halmfilsta (Thee Headliners, Audios Amigos) a legendárního bubeníka a učitele na bicí Sama Henryho (Wipers, Rats, Napalm Beach, Don't).

Zatímco zvuk Spurs je originální a čerpá z hlubin osobní zkušenosti členů kapely, celek je věnován stylistické poctě velikánům žánru - Patsy Cline, Ernestu Tubbovi, Hanku Williamsovi Sr., Lorettě Lynne, a všem dalším opravdovým muzikantům 40-tých a 50-tých let, čili době, kdy byly smazány hranice mezi Rock'n'Rollem a country, a kde takoví jako Elvis Presley, Johnny Cash, a Carl Perkins mohli jet společné turné a nikoho to nepohoršovalo.

Jenny Don´t and the Spurs vydali nedávno limitovanou edici sedmipalcového vinylu u vydavatelství Tombstone Records a dlouhohrající LP na Doomtown Sounds.

 Angličtí Buriers hrají jako kvarteto, které nejvíc ze všeho připomíná věci z Constellation records (Ought, Siskiyou, Tindersticks...) a které je jinak hodně hodně... "anglické". Na svém webu mají několik pozoruhodných klipů a v únoru vydávají novou desku na kanadském vydavatelství Endemik Music. Rozhovor s nimi si můžete přečíst ZDE.