Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ROŽNOV OBJEKTIVEM

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
6. 4.31. 8.

17:00

Galerie Na Letné

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 6. dubna až středa 31. srpna 2016 - 17:00 - Galerie Na Letné

ROŽNOV OBJEKTIVEM - VÝSTAVA

Zveme vás tímto ke zhlédnutí výstavy sestavené ze všech fotografií, které byly přihlášeny v roce 2013 a 2014 do soutěže Rožnov objektivem.

Vernisáž se uskuteční ve středu 6. dubna od 17 hodin v Galerii Na Letné v budově MěÚ v Letenské ulici. Vystoupí žákyně rožnovské ZUŠ Marta Tichá z akordeonové třídy pana učitele Martina Šidlovského. Výstava potrvá do 31. srpna 2016. Je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin.

detaily

V roce 2013 vyhlásilo město Rožnov pod Radhoštěm první ročník fotografické soutěže Rožnov objektivem. Tato soutěž je vyhlášena ve třech kategoriích – Junior (8 -18 let), Dospělí (od 18 let) a také kategorie Cena veřejnosti, kdy mohou občané vybrat tu nej fotografii internetovým hlasováním. Do prvního ročníku soutěže se zapojilo 14 autorů se 40 fotografiemi. Třetí místo v kategorii Dospělí obsadil Stanislav Prečan se snímkem „Podzim“. Druhý byl Josef Bártek s fotografií „Rozhledna“, vítězem prvního ročníku fotosoutěže se stal David Beránek a jeho „Podzimní kalužová reflexe“, který zvítězil rovněž v kategorii Cena veřejnosti.

Druhý ročník fotosoutěže byl vyhlášen v následujícím roce 2014 a soutěžilo 71 fotografií. Kategorie i podmínky pro soutěžící fotografy zůstaly stejné, jen se specifikovala témata. Přihlášení tvůrci dodali ke zhodnocení fotografie zaměřené na téma – Příroda, Stavby, Lidé. V tomto ročníku se objevili již také mladí fotografové do 18 let. První místo v kategorii Junior získal Ladislav Škrobák se snímkem „Rožnovský kostel“. V kategorii dospělí (od 18 let) se odborné komisi nejvíce líbila fotografie Stanislava Prečana „Na cyklostezce“ a kategorii Cena veřejnosti byla udělena Věře Pavelkové za fotografii „Cesta“.