Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Michal Horáček - Na cestě

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
12. 5.
Čtvrtek

19:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 12. května 2016 - 19:00 - Společenský dům

MICHAL HORÁČEK - NA CESTĚ

S výjimečným  koncertním projektem, který mapuje tvorbu textaře, básníka a producenta Michala Horáčka přijede Michal Horáček osobně.  Zazní především písně, které během třicetileté spolupráce vytvořil se skladatelem Petrem Hapkou a dalšími interprety. Na koncertu, který posluchačům nabídne výjimečný zážitek, zazní písně z dílny Hapka&Horáček, „produkty s doživotní zárukou“, které prověřil čas, rozhlasový éter i zájem posluchačů mnoha generací. Zpívat budou František Segrado, Lenka Nová a Ondřej Ruml. Zpěváky doprovodí orchestr vynikajících sólistů: kytara Lukáš Pelikán, cello Petra Malíšková, piano Jan Steindorfer, kontrabas Jan Tengler a bubny Miloš Dvořáček.

Vstupné s místenkou, první polovina sálu 420 Kč, druhá polovina sálu 380 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 5. dubna do 11. května v T klubu a v TIC.

detaily | video

Lenku Novou, zpěvačku a divadelní herečku (Švandovo divadlo), si určitě někteří pamatují z formace Laura a její tygři. Lenka se nyní více věnuje sólové kariéře a také zpívání v programu Na cestě.

Rodilý Valach s italskými předky František Segrado zpívá sice už 40 let, nicméně svého prvního alba se dočkal v předvečer svých šedesátin. Vystupoval s kapelou Čechomor, hrál a zpíval v lyrikálu Kudykam, s Michalem Horáčkem spolupracoval i na CD Tak to chodí a na projektu Český kalendář.

Ondřej Ruml se do povědomí dostal v roce 2008, kdy se účastnil pěvecké soutěže X-Factor, kde skončil na druhém místě. S panem Horáčkem Ondřej spolupracuje od roku 2010, v roce 2012 jsme ho mohli vidět ve Švandově divadle v projektu Český kalendář. Aktuálně vystupuje s František Kop Quartetem a BeatBurger Bandem.

A jak by Michal Horáček popsal tento projekt? „Jsem principálem kočovné společnosti na štaci pojmenované Na cestě. To proto, že jezdíme od města k městu po České i Slovenské republice, proto, že se už 32 let učím psát verše a pořád jsem v tomto směru na cestě, ale také z toho důvodu, že jsem ještě nikdy nepotkal normálního nebo obyčejného člověka. Každý z vás je úplně jiný, osobitý, ale ne obyčejný, naše životní cesty začínají tím, že se narodíme a končí tím, že zemřeme. Ale to, co je mezi tím, to je úžasná cesta a o tom ten dnešní večer bude. Schválně jsem vybral písně, které ten motiv cesty ještě zdůrazňují, ať už je to cesta dopravním prostředkem, výtahem nebo obrazné putování z dětství přes práh dospělosti, popřípadě cesta jedním večerem."