Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MÄKKELÄ & THE HOLYCOPTERS (FIN)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 6.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 10. června 2016 - 20:00 - T klub

MÄKKELÄ & THE HOLYCOPTERS (FIN)

Mäkkelä, finsko-německý skladatel a zpěvák,  je určitě jedním z mnoha oslavovaných evropských písničkářů. Dvě kritikou oceňovaná alba (a četné hudební spolupráce) pomáhají šaramantnímu excentrikovi cestovat po klubech celé Evropy s rostoucím úspěchem. Na pódiu předvádí jedinečné vystoupení, plné trhavých lo-fi barových popěvků až po emocionální písně smíchané s folkovými kořeny. Nejlépe je to slyšet na jeho aktuální desce „Last of a Dying Breed“ (2015, 9pm Records).
Spolupracoval například s Matt Everettem (zpěvák Bonnie Prince Billieho), Desert Planet (8- bit pop / výtvarníci z Finska), objel Británii a Německo s Janne Westerlundem (Circle FAME) a ​​USA s kanadským klezmerovým harmonikářem Geoffem Bernerem. Je jedním z mála sólových umělců, kteří jsou schopni kombinovat mimořádně intenzivní písně s živým vystoupením, jež divákům evokují Joe Strummera, Billy Bragga, nebo TV Smithe.
V rámci svého evropského turné se vrací po třech letech do Česka a oba koncerty jak v Praze, tak v Rožnově pod Radhoštěm zahraje s kompletní kapelou Holycopters, ve které nechybí akordeon a kontrabas.

web: MÄKKELÄ

Vstupné v předprodeji: 80 Kč, na místě: 100 Kč. Předprodej probíhá od 10. května do 9. června v T klubu a v TIC.

video