Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Astronautalis (Minneapolis, USA), YAWL (Acient Mith + Dot - USA/D)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
7. 7.
Čtvrtek

19:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 7. července 2016 - 20:00 - Společenský dům

ASTRONAUTALIS (MINNEAPOLIS, USA)

YAWL (ANCIENT MITH + DOT - USA/D)

Od roku 2009, kdy se Andy Bothwell neboli Astronautalis poprvé zjevil v Česku, se změnila spousta věcí. Z lehce obskurního rappera na okraji zájmu se stala respektovaná osobnost alternativního hip hopu a jeho poslední album "Cut the Body Loose" se stalo bez nadsázky malou senzací. Nezměnil se ale Andy a to, čím si dovede získat na svou stranu 10 lidí v poloprázdném baru stejně jako tisícový festivalový kotel: nasazení, bezprostřednost, energie a v nejlepším slova smyslu pozitivní přístup k muzice.
Astronautalis je sympatický a vtipný týpek,který dovede rozjet freestyle skoro o všem, co nadiktují lidi z publika, na koncertech se imrovizační vsuvky staly pravidelnou součástí setu a na letošním světovém turné, které začalo v květnu, si takovou parádu střihl i v rakouské rozhlasové stanici FM4.

Vstupné v předprodeji 170 Kč, na místě 200 Kč. Předprodej probíhá od 10. 5. do 4. 7. v T klubu a v TIC.

detaily | video

Andyho očividně baví, co dělá – a dovede svoje nadšení neopakovatelným přístupem přenést i na publikum. Deska, kterou jeho fanoušci a fanynky měli léta v hlavě, čili "Pomegranate" je totálně návyková věc, pustíte si to jednou a jedete v tom od začátku do konce. Ovšem nová fošna má potenciál ji z piedestalu shodit. "Cut the Body Loose" je svým způsobem přelomová tím, jak je nadstylová, ale zároveň kompaktní a v každé poloze intenzivní až na dřeň. V žebříčcích vede nečekaně dobře (třetí místo v hiphop USA iTunes, páté v Českém iTunes celkově, vysoké pozice v Bilboardu) a je pro Andyho odměnou za dlouholetou práci na sobě samém, nejen hudebně, ale samozřejmě i ve smyslu dřiny, jak ukázat světu: "tady jsem, poslechněte si mě!". Do Rožnova přijíždí potřetí, po společném vystoupení s Bluebirdem a vyprodaném koncertu na Vrahu s kompletní kapelou se tentokrát objeví sám, pouze se svými beaty a fenomenálním rapem.
Jeho cesty se v Rožnově pod Radhoštěm zkříží s Ancient Mithem, jiným americkým rapperem, vystupujícím v současnosti spolu s německým producentem Dotem pod názvem YAWL. Debutní deska se jmenuje "A Pile To Keep, A Pile To Burn" a přináší porci sofistikovaného, výborně produkovaného hip hopu urščeného náročnějším posluchačům, kteří ocení rafinovanost výpovědi. Ancient Mith pochází z Denveru. Vesnický kluk, co žije své sny. Narozdíl od většiny ohraných hiphopových klišé, Ancient Mith cestuje světem jen tak, jen se svojí hudbou a rozlévá energii skrz svá vystoupení, kde jen může. Záznamy z jeho turné jsou jak vystřižený z knížek Jacka Kerouaca. Odhazuje všechno, co lidi považují za normální život, aby se mohl podělit o svoje umění se světem. Od Francie a Německa až po zapadlá městečka v kanadské prérii, fans ho vítají všude s otevřenou náručí. Dokáže zazpívat píseň podporující čerstvé raw mlíko, aby pak na otázku, jestli by si dal sklenici, odvětil, že mléko vůbec nepije. Ancient Mith vydal 7 alb a odehrál stovky koncertů v Evropě, Africe, Americe a Kanadě. V Česku hrál dvakrát, jednou dokonce v nedaleké Bystřičce na festivalu Cultburger Picnic.