Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

BESKYDSKÝ ORCHESTR

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
1. 7.
Pátek

19:00

Masarykovo náměstí

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 1. července 2016 - 19:00 - Masarykovo náměstí

BESKYDSKÝ ORCHESTR

Beskydský orchestr (dříve Junior Beskydská muzika) z Rožnova pod Radhoštěm je dechový orchestr navazující na dlouhou tradici Beskydské muziky z Rožnova a okolí. V současné době má orchestr přes 40 stálých členů ve věkovém rozmezí 13 - 36 let. Orchestr již více jak 10 let funguje pod taktovkou Zdeňka Valy, učitele ZUŠ Rožnov pod Radhoštěm, kde mimo jiné každoročně hrává na adventních koncertech případně na jiných akcích pořádaných například Valašským muzeem v přírodě.

Bez vstupného. Koncerty v rámci projektu Letní náměstí 2016 proběhnou za každého počasí, v případě kalamity v sále Společenského domu.

detaily

Samotný repertoár orchestru je velice široký, od Mozarta přes celosvětovou tvorbu až k moderním filmovým melodiím z filmů jako byl Rocky nebo Piráti z Karibiku. Orchestr má za sebou celou řadu vystoupení v zahraničí, mezi mnohými například v Polsku, Německu, na Slovensku či ve Francii na mezinárodním hudebním festivalu v Belfortu. Kromě toho, že neustále rozvíjí samotné schopnosti svých členů, je důležité podotknout, že v orchestru panuje výborná nálada, což jistě poznáte ze všech našich koncertů. Dle hierarchické struktury vládne pevnou rukou dirigent, kterému se jednou do roka zodpovídají vedoucí jednotlivých sekcí, Tomáš Bařák (trubky), Jiří Blinka (tuby), Tomáš Kramoliš (horny), Michael Fojtů (pozouny), Josef Kramoliš (klarinety), Zuzana Cholastová (saxofony), Lenka Vančurová (příčné flétny) a Jana Šimarová (bicí). Pokud byste si s námi někdy chtěli zahrát, stačí se domluvit a přijít na zkoušku. Nebojte se, nekoušeme. Zejména posily žesťové sekce velice vítáme.

Více zde: http://juniorbeskyd.webnode.cz/o-nas/