Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

PONK

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
24. 7.
Neděle

18:00

hudební altán

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 24. července 2016 - 18:00 - hudební altán

PONK

Trio Ponk vzniklo v Brně v roce 2013 v obsazení Michal Krystýnek - zpěv, housle, Eduard Tomaštík - cimbál, Jakub Nožička - kontrabas. Moravský původ všech tří členů byl úvodním odrazovým můstkem jejich společné hudební řeči. Přestože prošli členové tria klasickým hudebním školením a posléze s hraním ve folklorních kapelách moravského regionu, snaží se ve své tvorbě přiznat i další sobě vlastní hudební styly jako například rock, blues či jazz.

V letošním roce Ponk získal žánrového Anděla v kategorii world music.

Složení kapely: Michal Krystýnek - zpěv, housle, Eduard Tomaštík - cimbál, Jakub Nožička - kontrabas.

Bez vstupného. Koncerty v rámci projektu Hudební altán 2016 proběhnou v případě nepříznivého počasí v sále Společenského domu.

detaily

Všechny tyto vlivy přetavil Ponk do debutového alba Postfolklor (2015), na kterém pracuje s původní lidovou písní zcela nadžánrovým způsobem. Prostřednictvím akustických nástrojů, používaných nejčastěji v lidové moravské hudbě, vytváří osobitý ráz vstřebávající současné hudební žánry. Autorský název Postfolklor jasně definuje původní kořeny kapely a odráží záměr přetlumočit široké veřejnosti moravský folklor aktuálními prostředky. Ponk zaujal tuzemská i zahraniční média. Postfolklor se dočkal mnoha nadšených recenzí, dva měsíce po sobě bodoval v TOP 20 World Music Charts Europe, skladby zněly na vlnách Rádia 1, Rádia Wave, Proglasu, Českého rozhlasu, Deutschlandradio Kultur, maďarského Bártók Rádió i několika rádií v USA.