Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ZAŠOVJANKA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
31. 7.
Neděle

18:00

hudební altán

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 31. července 2016 - 18:00 - hudební altán

ZAŠOVJANKA

Dechová hudba Zašovjanka patří mezi nejstarší dechovky na Moravě, jejíž vznik se datuje do roku 1880. Prokazatelně se jedná o nejstarší a nejdéle působící dechovou hudbu na Valašsku, která v loňském roce  oslavila 135 let od  svého založení.

Na setkání s posluchači se těší zpěváci Marta Mocková, Jaromír Foltýn a dechová hudba Zašovjanka.

Více o dechové hudbě Zašovjanka se dozvíte na stránkách: www.zasovjanka.unas.cz

Bez vstupného. Koncerty v rámci projektu Hudební altán 2016 proběhnou v případě nepříznivého počasí v sále Společenského domu.

detaily

V průběhu let se kapela vyvíjela, měnila názvy, přes velkou dechovku až do dnešní podoby, s deseti- člennou obsadou a dvěma zpěváky. Během svého působení odehrála Zašovjanka stovky zábav, koncertů a jiných veřejných akcí. Natočila s ČT Ostrava i čtyři televizní, velmi úspěšné pořady. V dnešní době se dechovka skládá jak z muzikantů ze Zašové, tak i z hostujících muzikantů z Rožnova, Valašského Meziříčí a Vsetína. Na svých koncertech a vystoupeních hrajeme valašské písničky, které pro nás upravil hudební skladatel Václav Krutílek a hudební dramaturg čs. rozhlasu František Trnka. Posluchači uslyší i klasickou dechovku, např. z repertoáru Veselky Václava Kubeše a v neposlední řadě i písničky z repertoárů slováckých dechovek a hudebního skladatele Františka Maňase ml.