Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TEATRI

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
24. 9.
Sobota

19:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 24. září 2016 - Společenský dům a okolí

DIVADELNÍ FESTIVAL PRO DĚTI A DOSPĚLÉ

TEATRI

Na Nultém ročníku divadelního festivalu Teatri vystoupí na vnitřních i venkovních pódiích Pepíno Kašpar s divadlem Studna z Českých Budějovic, děti ze souboru MiniDrama divadla Chaos Valašská Bystřice, Divadlo Tramtarie z Olomouce, rožnovští ochotníci Div.Och a Valouny z Valašského Meziříčí. Můžeme se tedy těšit na komedii dell-arte o rohatém lakomci, roztoužené čarodějnici, zákeřných milencích a jednom nebohém kanibalovi, veselou pohádku na motivy Zdeňka Rosenbauma o strašlivém drakovi, který ale vůbec strašlivý nebyl, komediální příběh ženy středního věku procházející citovou krizí, pohádku od Hrubína o čarodějnici z temného lesa, jež svou vychytralostí polapila do svých sítí chamtivého krále i s jeho zvědavou dcerou, můžete se stát součásti představení v improvizační show a děti ocení veselé vyprávění o tom, jaké to je, když k vám domů tatínek přiveze z polární výpravy Yettiho, tedy sněžného muže! Od 10:00 vás budou zvát herci na Masarykově náměstí a celá paráda se odehraje ve Společenském domě a okolí.

program festivalu

Masarykovo náměstí

10.00 - 10. 30 hodin

  • Ochutnávka divadelního festivalu Teatri - animace na chůdách - Divadlo Studna

Hudební altán

Od 14.40 hodin

  • hudební vstupy - žáci ZUŠ

Společenský dům

15.00 hodin

  • Divadlo Studna z Českých Budějovic - hra Kozlí muž

Komedie dell-arte o rohatém lakomci, roztoužené čarodějnici, zákeřných milencích a jednom nebohém kanibalovi. Příběh se inspiruje commedií dell`arte, zčásti pracuje s ustálenými typy dramatických postav a základním schématem. Je však přioděn do hávu středověké frašky. Pokud někdo nečeká závratné filozofické hloubky a psychologické sondy, což podtitul komedie rozhodně neslibuje, může se dočkat příjemného rozptýlení. Hrají: Alena Švecová-Kašparová, Pepíno Kašpar, Emil Navrátil, Petr Brožek. Vstupné s místenkou, první polovina sálu 120 Kč, druhá polovina sálu 100 Kč.

17.00 hodin

  • Ochotnické divadlo Chaos - MiniDrama z Valašské Bystřice - pohádka Drak Kruťák

Veselá pohádka na motivy Zdeňka Rosenbauma o strašlivém drakovi, který ale vůbec strašlivý nebyl. Příběh pro děti o tom, kterak přemoci draka jinak než silou. Hrají: Adéla Maráková, Míša Měrková/ Katka Richterová, Jan Vrbacký, Magda Cábová, Hana Jelenovičová/Kristýna Hanzlíková, Eliška Kratochvílová/Hanka Křenková, Bára Chovancová. Vstupné s místenkou, první polovina sálu 60 Kč, druhá polovina sálu 40 Kč.

19.00 hodin

  • Ochotnické divadlo Div.Och z Rožnova p. R. - hra Ivanin deníček

Komediální příběh ženy středního věku procházející citovou krizí. Autorskou hru napsala Drahomíra Guryčová.  Hrají: Drahomíra Guryčová, Milena Kohoutová, Pavla Němcová, Libor Holuša a Zbyněk Rohan. Vstupné s místenkou, první polovina sálu 120 Kč, druhá polovina sálu 100 Kč.

Venkovní pódium u Společenského domu

15.00 hodin

  • Divadlo Tramtarie z Olomouce - pohádka Hugo z hor

Veselé vyprávění o tom, jaké to je, když k vám domů tatínek přiveze z polární výpravy Yettiho, tedy sněžného muže! A jak se vlastně ten sněžný muž jmenuje? Hu- hu- Hugo! Autorská pohádka volně inspirovaná úspěšným televizním večerníčkem Rudolfa Čechury Sněžný muž Hugo. Hrají: Václav Stojan, Tereza Čápová, Petra Konev Čiháková. Bez vstupného.

17.00 hodin

  • Liga v improvizaci Valouny z Valašského Meziříčí - Improshow

I improvizace má svá pravidla ;) Buďte součástí tady a teď, vytvářejte situace podle svých představ, tvořte s námi. Bez vstupného.

18.30 hodin

  • Divadlo Studna z Českých Budějovic - pohádka O Všudybylovi

Pohádkář je člověk, jenž má dar vyprávět pohádky. Třeba tu od Hrubína o čarodějnici z temného lesa, jež svou vychytralostí polapila do svých sítí chamtivého krále i s jeho zvědavou dcerou. Vše musí dát do pořádku posel z nebes – Všudybyl. Díky němu princezna zkrotí svou zvědavost, čarodějnice pozná, co je odpuštění, a král pocítí lásku. A pokud dovolíte, i vám „Pepíno pohádkář“ pomůže leccos pochopit a pak se tomu třeba i zasmát. Hraje: Pepíno Kašpar. Bez vstupného.

Doprovodný program: malování na obličej, výtvarná dílna.

Koná se za každého počasí.

Na náš divadelní festival pro malé i velké můžete přijet i zvláštním vlakem, který bude vypraven z Valašského Meziříčí u příležitosti „Dne železnice“. Vlaky budou vedeny historickým motorovým vozem „Hurvínek“ z roku 1955. Jizdní řád Hurvínka.