Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

HANA FIALOVÁ - zpěv, JAKUB ŽÍDEK - klavír

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
16. 1.
Pondělí

18:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pondělí 16. ledna 2017 - 18:00 - Společenský dům

NOVOROČNÍ KONCERT SE SLAVNOSTNÍM PŘÍPITKEM STAROSTY MĚSTA ROŽNOVA

HANA FIALOVÁ - ZPĚV
JAKUB ŽÍDEK - KLAVÍR

VE SLAVNÝCH MELODIÍCH SVĚTOVÉHO MUZIKÁLU

Zveme vás na novoroční koncert se slavnostním přípitkem starosty města Rožnova. Přijďte si užít sváteční večer a zaposlouchat se do nesmrtelných a líbivých světových melodií.

Šansony světoznámé zpěvačky Edith Piaf a slavné melodie světových muzikálů zazní v podání zpěvačky a držitelky Ceny Thálie 2014 za roli Edith Piaf v hudebním dramatu Edith a Marlene Hany Fialové za klavírního doprovodu Jakuba Žídka.

V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově se představí žák ZUŠ Michal Kamas, který zazpívá You Raise Me Up od Rolfa Lovlanda.

Kruh přátel hudby uvádí koncert v rámci cyklu Večery s klasikou.

Vstupné v předprodeji s místenkou: 100 Kč, v den akce a na místě s místenkou: 150 Kč. Rezervace od 22. 11. Prodej od 16. 12. do 13. 1. 2017 v T klubu a v TIC.

detaily

Hana Fialová – zpěv

Narodila se v Opavě, absolvovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě ve třídě Evy Gebauerové Phillips. Zpěvu se ale intenzivně věnovala již dříve, o čemž svědčí i její vítězství v krajském kole pěvecké soutěže Talent 86 a následný postup do celostátního finále. Mezi lety 1994 až 2004 byla sólovou zpěvačkou country skupiny Red Hats, se kterou koncertovala u nás i v zahraničí, několikrát s ní vystoupila v zábavných televizních pořadech a vydala dvě profilová CD. Od roku 2003 je členkou souboru opereta a muzikál Národního divadla moravskoslezského. Ráda vzpomíná na role v inscenacích Šest žen Jindřicha VIII. (Kateřina Howardová), Camelot (Elein), Kat a blázen (Juanilla), Ostrov milování (Lolita), Zvonokosy (Žena), Sugar – Někdo to rád horké (Sugar Cane), Hello, Dolly! (Irena Molloyová) nebo Rose Marie (Wanda). V roce 2010 vytvořila titulní roli v nové verzi muzikálu Marguerite Alaina Boublila a Michela Legranda a byla za ni nominována na Cenu Thálie 2011. Poté následovaly další významné muzikálové role: Gita v Pardon My English, královna Eliška v Noci na Karlštejně, Marfuša v Mrazíkovi, Vypravěčka v Josefovi a jeho úžasném pestrobarevném plášti, Betty v původním českém muzikálu Fantom Londýna, titulní role v Evitě a Norma Desmond v Sunset Boulevardu.  Zcela jedinečným způsobem září v hudebním dramatu Edith a Marlene jako Edith Piaf, za niž ostatně získala Cenu Thálie 2014 v kategorii opereta/muzikál. V činohře NDM hostovala a hostuje jako Zuzana a Jiřina Buchtelová v muzikálu Donaha! (Hole dupy) a v pražském Divadle Hybernia jako Betty v Přízraku Londýna. Na scéně Městského divadla Brno hostovala v roli Fantiny ve světoznámých Bídnících. Miluje svou rodinu, přátele, přírodu a zvířata. V létě jezdí na čundry s koňmi, baví ji horolezectví a velice ráda posedí s fajn lidmi v hospůdce.

Jakub Žídek - klavír

Pochází z Opavy. Vystudoval hru na varhany na Janáčkově konzervatoři v Ostravě u prof. Martiny Zelové. Poté navštěvoval Pedagogickou fakultu Ostravské univerzity, kde ve třídě profesora Lumíra Pivovarského vystudoval sbormistrovství. Vysokoškolské vzdělání ukončil magisterským studiem na brněnské JAMU, kde studoval dirigování orchestru u Rostislava Hališky.

V sezoně 2007/2008 působil jako sbormistr operního sboru ve Slezském divadle Opava. Jako hostující dirigent spolupracoval například s Filharmonií Brno, Moravskou filharmonií Olomouc, Filharmonií Bohuslava Martinů ve Zlíně. Nejvýraznější je jeho spolupráce s Janáčkovou filharmonií Ostrava, kterou zahájil absolventským koncertem. Pravidelně vystupuje na festivalu Bezručova Opava, mezinárodní soutěži Beethovenův Hradec a v abonentním cyklu Janáčkovy filharmonie Jeunesses Musicales. Stále také spolupracuje s opavským pěveckým sborem Domino.

V současnosti je hudebním ředitelem souboru operety a muzikálu v Národním divadle moravskoslezském a je rovněž dirigentem souboru opery. Pro NDM připravil hudební nastudování pohádkového muzikálu Mrazík (2011) a muzikálu bratří Gershwinů Pardon My English (2011). Jako dirigent se podílel na světové premiéře nového nastudování muzikálu Marguerite (2010), uvedení operety Mamzelle Nitouche (2010), muzikálu Noc na Karlštejně (2011) a opeře Charlese Gounoda Romeo a Julie (2011). S Janáčkovou filharmonií Ostrava nahrál původní skladby Borise Urbánka pro nový český film 7 dní.