Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MEZIGENERAČNÍ SPOLUPRÁCE ROŽNOVSKÝCH FOTOAMATÉRŮ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 4.18. 4.

16:00

Galerie Na Radnici

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 4. až úterý 18. dubna 2017 - 16:00 - Galerie Na Radnici

Klub seniorů Rožnov p. R. ve spolupráci s T klubem – kulturní agenturou a městem Rožnov p. R. si vás dovolují pozvat na výstavu

MEZIGENERAČNÍ SPOLUPRÁCE ROŽNOVSKÝCH FOTOAMATÉRŮ

Mezigenerační vztahy jsou leckdy velmi složité. Každá generace má na svět trochu jiný pohled a tyto pohledy se vzhledem k rozdílným životním zkušenostem a zvyklostem doby často liší. V roce 2008 Evropská unie prohlásila 29. duben za Evropský den solidarity mezi generacemi. Proč byl tento den vyhlášen? Protože rostoucí demografické stárnutí populace má významný vliv na vztahy mezi generacemi. Abychom si v našem městě tento den připomněli, vyhlásilo rožnovské Seniorské centrum spolu s městem Rožnov pod Radhoštěm a Klubem seniorů, z. s., fotografickou soutěž na téma „Rožnovští aktivní senioři, studenti a žáci objektivem fotoamatérů ze svých řad“. Soutěž byla určena fotoamatérům z řad žáků i studentů rožnovských škol a seniorům, kteří dokážou svým fotoaparátem zachytit činnost svých rodinných příslušníků, přátel, spolužáků či jiných občanů města, vyjadřující nadprůměrnou aktivitu.

výsledky

Výsledkem této soutěže je výstava 43 autorů:

10 žáků ZŠ 5. května, 3 žáků ZŠ Sedmikráska, 4 studentů Gymnázia, 14 studentů SŠIEŘ a 12 seniorek a seniorů – celkem 128 snímků. Je pojata jako prezentace společné tvořivé práce starší a mladší rožnovské generace fotoamatérů na počest Evropského dne solidarity mezi generacemi a 750. výročí založení města Rožnov pod Radhoštěm. Její organizátoři věří, že přispěje k uvědomění si potřeby vzájemného poznávání a hledání forem spolupráce všech generací i v našem městě.

Vernisáž se uskuteční v úterý 4. dubna 2017 od 16:00 v Galerii Na Radnici v budově MěÚ na Masarykově náměstí. Výstava potrvá do 18. dubna. Je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin.