Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

OD ALJAŠKY PO OHŇOVOU ZEMI – 4. ČÁST

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
6. 4.
Čtvrtek

19:00

T klub

dobrovolné vstupné

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 6. dubna 2017 - 19:00 - T klub

OD ALJAŠKY PO OHŇOVOU ZEMI – 4. ČÁST

Klub cestovatelů: Jižní Amerika – severní část: Bolívie, Peru, Ekvádor, Kolumbie

Na čtvrtém, závěrečném promítání seriálů od Aljašky po Ohňovou zemi dokončíme cestu páteří velehor And táhnoucího se podél západního pobřeží kontinentu. Postupně projedeme Bolívií a Peru, obě země hojně navštěvované turisty z celého světa, ať už kvůli návštěvě velehor v Bolívii, jezeru Titicaca nebo světoznámé říši Inků Machu Pichu. Navštívíme také méně známý Ekvádor honosící se obřími aktivními vulkány a pestrou paletou přírodních krás, tak i poměrně ekonomicky vyspělou a bohatou Kolumbii nechvalně však proslulou nekončící guerillovou válkou. Všechny tyto země mají stále početnou menšinu původního indiánského obyvatelstva. Její existence však dlouhodobě trpí především politickou nestabilitou, rozmachem civilizačních výdobytků moderní doby, nebo aktuálně i novými nalezišti ropných ložisek, které neustále ukrajují z jejich původního domova, především v křehkém ekosystému Amazonie. Pojďme společně a Markem a Romčou Treterovými navštívit tato krásná místa na jejich posledním promítání o tříletém putování americkým kontinentem od severu na jih.

Vstupné dobrovolné.

Příznivci geocachingu mohou přijít v 18 hodin na Geoevent v T klubu.  Od sedmi hodin na něj KLUB CESTOVATELŮ naváže. Bar bude otevřen od 17.45 hodin.