Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ROŽNOV ZA STARÝCH ČASŮ A DNES

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
21. 4.28. 6.

16:00

Galerie Na Radnici

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 21. dubna až středa 28. června 2017 - 16:00 - Galerie Na Radnici

Středisko volného času a T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov p. R. a žáky a pedagogy mateřských, základních a středních škol mikroregionu Rožnovsko si vás dovolují pozvat na výstavu

ROŽNOV ZA STARÝCH ČASŮ A DNES

VÝTVARNÁ SOUTĚŽ K VÝROČÍ 750 LET MĚSTA ROŽNOV POD RADHOŠTĚM

  • Pátek 21. dubna až středa 28. června – Galerie Na Radnici
  • Úterý 1. srpna až sobota 30. září – Středisko volného času

Autory výstavy jsou žáci mateřských, základních i středních škol Rožnova a okolí, pro něž je výstava zároveň soutěží o nejkrásnější výtvory.

detaily

Snahou výstavy je přiblížit výročí 750 let Rožnova dětem, ale i celé rožnovské veřejnosti. Proto jsme se rozhodli, že dáme prostor nové generaci, aby vyjádřila svoji představu města, v němž žije, jak je vnímá, co je v jejich rodném městě zaujalo. Výstava zachycuje atmosféru rožnovských uliček, zákoutí a zajímavostí z historie i současnosti neopakovatelným dětským pohledem.

Na vystavených uměleckých dílech děti ztvárňují nejen Rožnov svýma očima, ale i Rožnov v dobách lázeňských, hrad Rožnov, rožnovské pověsti, historii a současnost Rožnova, lidové zvyky a tradice na Valašsku. Každé z dětí výše uvedené náměty zpracovává vlastním kreativním způsobem. Děti využívají různé výtvarné techniky, některé třídy vytvářejí kolektivní díla a nebojí se vytvořit i prostorový model.

V rámci výstavy probíhá také soutěž ve čtyřech věkových kategoriích. V první kategorii soutěží děti z MŠ, v druhé žáci prvního stupně ZŠ, ve třetí žáci z druhého stupně ZŠ a ve čtvrté kategorii studenti středních škol.

Vernisáž a ocenění autorů vybraných prací proběhne v pátek 21. dubna 2017 ve vestibulu městského úřadu v 16.00 hodin.

Výstava začíná 21. dubna a potrvá do 28. června v Galerii Na Radnici v budově MěÚ na Masarykově náměstí. Je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin. Ve Středisku volného času na Bezručově ulici bude možno výstavu zhlédnout od 1. srpna do 30. září 2017 pondělí až pátek od 8 -15 hodin.