Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Folklor Fusion Festival II.

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 5.
Sobota

18:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Dobrý den všem. Takové zprávy se nepíší snadno, ale občas jiná volba není. Vzhledem k takřka nulovému zájmu o festival FOLKLOR FUSION ze strany publika jsme se rozhodli celou akci ZRUŠIT. Děkujeme všem účinkujícím, kteří byli vstřícní a naši situaci pochopili. Pokud patříte k těm, kteří chtěli kapely vidět, máte možnost na jiných místech. MUSICA FOLKLORICA zahraje 20. 5. v areálu firmy TONDACH v Hranicích na Dni otevřených dveří. HAŃBA! se chystá v létě obrážet festivaly, v Česku to budou 17. 6. Bojkovice 8. 7. Boskovice 21. 7. Ostrava. A CELBOSS můžete naposlouchat 17. června ve Valašské Bystřici v rámci Hud-Festu. Děkujeme za pochopení.

Sobota 20. května 2017 - 18:00 - Společenský dům

FOLKLOR FUSION FESTIVAL II. - ZRUŠENO

2. ročník festivalu odhalující spojitost folklóru s jinými hudebními žánry.

Musica Folklorica (CZ), Hańba! (PL), CelBoss (F/CZ)

Musica Folklorica vznikla v roce 2001 z původně příležitostného tria Petr Pavlinec, Miroslav Kolacia a Martin Slovák, hrajícího převážně skladby určené pro cimbál s doprovodem. Jejich specialitou jsou unikátní nástroje jako je np BOBROFON, vyrobený ze střešních tašek.

Hańba z polského Krakowa se inspiruje pouličním folklórem meziválečného období, šraml se vším všudy, v sestavě mají akordeon, velký buben, tubu a banjo. Jejich popularita stoupá nečekané vzhůru, o čemž svědčí pozvání na téměř všechny významné festivaly ve střední Evropě.z polského Krakowa se inspiruje pouličním folklórem meziválečného období, šraml se vším všudy. Jejich popularita stoupá nečekané vzhůru, o čemž svědčí pozvání na téměř všechny významné festivaly ve střední Evropě.

CelBoss je mezinárodní uskupení v čele se zpěvačkou francouzského původu Céline Bossu, která se v našem kraji trvale usadila a v aktuální kapele s ní hrají Ondřej Růčka, Roman Vavřík, Patrik Beránek a Milan Kratochvíl.

Vstupné v předprodeji 120 Kč, na místě 150 Kč.

detaily

MUZIKA FOLKLORICA

Hlavním motivem spolupráce muzikantů, kteří aktivně působí především ve svých domovských muzikách, je především snaha podívat se na hudební materiál z poněkud jiného úhlu a vytvářet snímky, u kterých komerční úspěch není až tak důležitý. Muzika se od začátku zaměřila především na interpretaci instrumentálních aranží určených pro sólové nástroje s doprovodem orchestru. V současné době aktivně spolupracuje s řadou vynikajících zpěváku a sborů. Repertoár muziky tvoří především vlastní úpravy hudebních témat z moravsko-slovenského pomezí a okrajově i skladby z oblasti Rumunska a Maďarska a autorská tvorba. Členové kapely se v současné době účastní také crossoverových projektů především ve spojení s folk-metalovou formací Paladran a studiově spolupracují s kapelou Čechomor (CD Sváteční Čechomor - Sony BMG 2007).

Za skladbu Temptament realizovanou v rámci projektu Chiasmatic kapela získala ocenění Břitva 2009 a druhé místo v International Songwriting Competition 2013 v kategorii World Music. CD Nejen zahrádečky (Indies Scope) bylo nominováno na žánrovou cenu Anděl 2015. V současnosti se hudební sestava ustálila na složení Miroslav Kolacia - housle, Lubomír Graffe - housle, Jaroslav Panák - housle, Tomáš Janoška - viola, Martin Slovák - kontrabas, Petr Pavlinec - cimbál.

HAŃBA!

Nástrojové složení téhle čtyřčlenné „sebranky“ říká na první pohled vše: buben, harmonika, tuba, banjo... A hraje folk-punk.  
Skupina Hańba, která patří mezi objevy posledních let v Polsku, se stylizuje do meziválečných pouličních kapel. I její texty jsou buď nazpívané básně Tuwima, Brzechwy či Broniewského, nebo vlastní variace na předválečné motivy. Po hudební stránce čerpá krakovská čtveřice z folku a klezmeru, ale s velkou dávkou punkové energie. Výsledným efektem této výbušné směsi je energická show plná humoru.

Jsou pravidelnými účastníky velkých festivalů jako jsou Pohoda či Colours Of Ostrava, letos se představili i na největším showcasovém festivalu SXSW v texaském Austinu. Dokáží hrát opravdu všude, o čemž svědčí videa z jejich pouličních vystoupení. Pokud bude přát počasí, dočkáme se určitě nějakého neplánovaného jamu i v našich ulicích.

CELBOSS

Hudba, šansony, láska, radost, dobrá nálada. Jedním slovem je to život, co oslavují a o čem zpívají CelBoss… Život po francouzsku, říkáte si? Ano, také. Ale nejen to. Samozřejmě při prvním poslechu to voní po levandulí, po dobrém víně, na rtech citíte chuť soli z mořského vzduchu. Ale nechte své oči zavřené o trochu déle a už se vidíte, jak sedíte někde v beskydském lese a ochutnáváte skleničku slivovice.

O tom všem je hudba CelBoss: opravdová trikolórní hudba, ať už jsou tři barvy jakkoliv rozložené na státní vlajce.