Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

DIVOTVORNÝ PARK

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
5. 7.
Středa

13:00

hudební altán

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 5. července 2017 - 13:00 - hudební altán

DIVOTVORNÝ PARK

Zábavné odpoledne s vystoupeními dětských kolektivů, sportovními, vědomostními a dovednostními aktivitami pro děti i dospělé, divadélkem a koncertem Bombarďáka, Sebastiana a Lucie Revival Praha.

VSTUP VOLNÝ | OBČERSTVENÍ NA MÍSTĚ | KONÁ SE ZA KAŽDÉHO POČASÍ

detaily | videa

Program v hudebním altánu:
13.00 zahájení
13.30 folklórní soubor Malý Radhošť a cimbálová muzika ZUŠ pod vedením Petra Valy
14.30 divadelní hra Sirotek z Radhoště (hrají děti z MŠ Radost)
15.00 písničky o Rožnově a dramatické čtení z almanachu Rožnove, Rožnove, mnoho   
          roků máš (zpívají a čtou žáci MŠ a ZŠ)
16.30 pohádka o Růžičce, pověst o vzniku Rožnova (Loutkové divadlo ROLO)

Od 13.00 do 17.30 si můžete si vyzkoušet:
DÍLNIČKY PRO VELKÉ I MALÉ
žonglování, šerm, provazochodectví, bubnování v kruhu, poznávačka bylin, malování na obličej, kyanotypie …

SPORTY
pétanque, šachy, discgolf, fotbal i stolní fotbálek, florbal ….

KONCERTY
17.30 BOMBARĎÁK
19.30 SEBASTIAN
20.30 LUCIE REVIVAL PRAHA

BOMBARĎÁK

Bombarďák - Interaktivní koncert pro děti, jehož autorem je Jirka Jelínek. Chytlavé písničky Michala Daleckého a Filipa Nebřenského jsou proložené scénkami, ve kterých Bombarďák komunikuje s dětským divákem a zapojuje ho do dění na pódiu. Skvěle přijímané představení je určeno dětem, ale nudit se nebude ani dospělý doprovod.

Bombarďák je název kapely, ale začátky se vztahují ke kapele 3B. Bombarďák, zásadní postava, beatboxer a průvodce z alba Bongo BomBarďák, se stal nejprve inspirací pro dětské hudebně divadelní představení Příhody kluka BomBarďáka!. To mělo premiéru na festivalu Colours of Ostrava 2012. Autor představení i všech textů na albu Jirka Jelínek tvoří kapelu společně s Michalem Daleckým a Filipem Nebřenským, na jejichž vroubek jde muzika. Skladby z původního představení vyšly na albu Písničky kluka BomBarďáka v roce 2013 u Indies Scope. Od té doby Bombarďák odehrál více než stovku koncertů a představení po celé republice.

Jiří Jelínek: herec, autor, režisér, kreslič komiksů, vykřikovač písňových textů. Zakladatel Divadla DNO, občas člen divadel Husa na provázku, Tramtarie atd. Otčím komiksové postavy FAGI.

Michal Dalecký: herec (divadlo Reduta Brno, Husa na provázku, Národní divadlo Praha, divadlo DNO, Komediomat...), muzikant (Pískomil se vrací, Meteor z Prahy), módní ikona, idol.

Filip Nebřenský: otec, muzikant, programátor, hudební skladatel, učitel, příležitostný herec, sběratel hudebních nástrojů a inženýr. Člen hudebních skupin Hm..., Pískomil se vrací a částečně Sto zvířat.

BomBarďák není úplný vzor vašich dětí. Ale zase na něm můžete ukázat, že... Škola se nezapaluje. Zvířata se netýrají. Rodiče se nezamykají na balkon (někdy). Jediné, co tomuhle hiphoperovi jde, je hudba. Kdyby ho kluci nevyhodili z kapely. Folk jů! Krátké scénky, divoké struny, bláznivé řeči, dance plné rance.

SEBASTIAN

Zpěvák Sebastian oznámil vydání očekávaného alba Hvězdy. Deska se v obchodech objeví 17.3.2017 a hudebník ji vzápětí podpoří již avizovanou sérií koncertů Hvězdy Tour 2017.

Celé to vlastně začalo už v dubnu 2014, kdy liberečtí Atmo Music vydali desku Andělé x Démoni se singlem Polety. Písnička měla úspěch, rychle sbírala miliony zhlédnutí na YouTube, hrála ji rádia a Sebastianovi, který v ní hostuje, přinesla zaslouženou popularitu. Talentovaný mladík se chytil příležitosti a o rok později už ovládl nejen český internet s vlastní skladbou Toulavá. Oficiálně nejstreamovanější česká nahrávka roku 2015 má dnes na YouTube dvacet milionů přehrání. Zpěvákovi vynesla Slavíka, ceny rádia Evropa 2 i televize Óčko nebo nominaci na hudebního Anděla v kategorii Objev roku.

Následovaly další úspěšné singly Záchranný bod a Až na to přijde, s vydáním desky však zpěvák zbytečně nespěchal. „Mám rád věci pod kontrolou a nechci odevzdat něco, s čím nebudu stroprocentně spokojený,“ nechal se Sebastian slyšet loni v létě a dál debutové album cizeloval. Pracoval na něm s producentem ODDým ze spřátelených Atmo Music i jeho kumpánem Beefem, který je spoluautorem několika písní. Nyní je deska hotová a termín vydání konečně zveřejněný. „Byla to dlouhá cesta. Prožil jsem na ni spoustu věcí a teď jsem na konci téhle etapy. Je na čase se o písničky podělit s fanoušky,“ říká jedna z nejvýraznějších tváří nové generace českých hudebníků.

LUCIE REVIVAL PRAHA

Skupinu založilo na podzim 2005 pět zkušených muzikantů - zčásti studentů, zčásti absolventů hudebních konzervatoří - sehraných z letitého společného působení v dalších projektech. Už během první sezóny si unikátní revival Lucie s kapelníkem a zpěvákem Ondřejem Fenclem a zpívající bubenicí Pájou Táboříkovou v sestavě získal slušné renomé. Věrná interpretace předlohy, přesvědčivost, koncertní nasazení... následovaly pozvánky na prestižní festivaly (Sázava fest, Benátská noc...), kapela se stala vítanou ozdobou městských slavností, klubových pódií i firemních akcí napříč celou republikou a často také na Slovensku. V letech 2011-14 seděl za bicí soupravou Lucie revivalu Štěpán Smetáček, m.j. dvorní bubeník Wanastowých vjecí (nyní už funguje jen v pozici záskoku).

Díky přesvědčivému zpěvu Ondřeje Fencla, talentované Páje Táboříkové (aktuálně zpěvačce Kollerovy Jasné páky, tzn. hravě obstará i vokální party Lenky Dusilové), kterou alternuje jeden z nejlepších českých bubeníků a člen Kollerbandu Tomáš Marek (odjel dvě turné i se skutečnou Lucií!) si může pražský revival dovolit opravdu věrnou interpretaci veškerých hitů jako jsou Amerika, Černí andělé, Oheň, Daniela… Sbírkou zvadlých růží a Poraněnými anděly pak připomene i související Wanastowi vjecy (občas s originálním bubeníkem S. Smetáčkem, což je v revivalu unikát). Z předlohy kapela vychází v maximální možné míře, často angažuje dokonce i virtuózní houslistku Hanku Vyšínskou (Inflagranti), aby se přiblížila zvuku "Lucie v opeře".

Zúčastnění hudebníci si uvědomují, že správný muzikant by neměl pouze reprodukovat, proto jsou aktivně činní v úspěšných autorských kapelách 5P Luboše Pospíšila, Marsyas, Vladimír Merta trio, Petra Janů band, Schodiště, Hromosvod, Krausberry, Jasná páka ad.