Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

28. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
12. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 12. srpna 2017 - 17:00 - Amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě - Rožnov pod Radhoštěm

28. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

  • 17.00 hodin
  • Hana a Petr Ulrychovi a skupina JAVORY BEAT
  • Folk Team
  • 18.45 hodin
  • Szidi Tobias & band
  • 20.30 hodin
  • 4TET s JIŘÍM KORNEM
  • 22.15 hodin
  • TOP Dream Company

Časový harmonogram je orientační.

VSTUPENKY NA FOLKROCKOVÁNÍ 2017
Odpovídáme na vaše četné dotazy.
Dne 11. srpna ve 12 hodin skončil prodej vstupenek za předprodejní cenu. V tuto chvíli si můžete zakoupit vstupenku za 400 Kč on-line, v IC (do 18hodin) a v T klubu (do 15hodin) nebo až na místě v sobotu 12. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

Dne 4. července jsme obdrželi informaci, že ze zdravotních důvodů nevystoupí Hana a Petr Ulrychovi a skupina JAVORY BEAT.
Děkujeme za pochopení. T klub - kulturní agentura.

MÁME ONLINE PŘEDPRODEJ

Dne 19. července 2017 jsme spustili nový předprodejní a rezervační systém. Kromě obvyklých prodejních míst v T klubu a Informačním centru na Masarykově náměstí si nově můžete zakoupit vstupenky také sami z pohodlí vašeho domova online. Stačí si vybrat akci, kterou chcete navštívit, označit volné místo a zaplatit platební kartou. Stejným způsobem můžete zakoupit vstupenky i na filmové projekce v kině Panorama. Emailové a telefonické rezervace již nebudou možné. Všechna předprodejní místa jsou vybavena platebními terminály. 
Věříme, že dlouhodobě připravovaná změna bude z vaší strany vnímána pozitivně a děkujeme donátorovi za poskytnutí prostředků, bez kterých by nebylo možno změnu k lepšímu zrealizovat.

Vstupné v předprodeji: 340 Kč, na místě: 400 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné ZTP a děti 7-12 let na místě: 170 Kč.

Předprodej vstupenek v T klubu, TIC nebo online. Předprodej vstupenek bude ukončen v pátek 11. srpna ve 12:00 hodin. Po této hodině si můžete zakoupit vstupenku za 400 Kč on-line nebo v IC a T klubu nebo až na místě v sobotu 12. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

Festival se koná za každého počasí.

Generální partner: BROSE
Hlavní partner: Robe lighting

Partneři: Deza, Remak, AGH VLT, Montel, Solartec, CS Cabot, Miroslav Chuděj, On Semiconductor, Reton, myonic, Vakuum Servis, Dobiáš, Repont, BC-Chemservis, JETI model, Elinex Electric, Prona – Roman Kulpa, DoldaTrans, VAE Therm, Izolace Moural, Lakovna Hajdík, Kiaora, Janek, Alpine, Embex.

Mediální partneři: město Rožnov p. R., Spektrum Rožnovska, Valašský deník, Jalovec, TV Beskyd, Grafia Nova, Valašské království, Miger, Čechymen, Turistické informační centrum, Valašské muzeum v přírodě, Rožnovské pivní lázně, Radegast, kino Panorama, TKR Jašek, 5plus2.

Doporučení: V případě deště, prosíme, používejte místo deštníků pláštěnky.

videoupoutávka | tisková zpráva

detaily

FOLK TEAM

Dnes už legendární skupina Folk Team bývá žánrově vřazována k folkrocku či softrocku, některé skladby jsou laděny bigbítově, jiné inklinují k čistému folku až šansonu. Členové Folk Teamu však nikdy nepřemýšleli o svém stylovém zařazení a hráli spíše to, co sami cítili.
Hlavní repertoár je dílem dvojice Venclovský – Huvar. Skupina funguje bez přerušení činnosti více než 40 let, což v roce 2014 oslavila sérií samostatných koncertů i festivalovými vystoupeními, a to jak na folkových, tak na rockových festivalech.
Kapela vydala 6 studiových alb a 6 výběrových, na svém kontě má také 2 DVD. Aktuálním albem je záznam koncertu na CD/DVD Folk Team – Jako živí.

Složení kapely: Pavel Kopřiva - housle, slovo, Roman Venclovský - kytara, zpěv, Ivan Huvar - kytara, zpěv, Roman Jež – klávesy, Petr Surý – baskytara, Petr Šupler - bicí

SZIDI TOBIAS & band - Sedmoláska

Sedem je symbol. Symbol pochádza z gréckeho výrazu symbállein, čo znamená spájať dohromady. Kedysi bol zvyk, že uzavretá zmluva sa zaznačila na hlinenú tabuľku, ktorá sa rozbila a rozdelila medzi účastníkov zmluvy. Pri stretnutí ich opätovne spojili. Tieto črepy sa nazývali symbola. Takže z týchto faktov môžeme symbol považovať za niečo, čo označuje spojenie vecí, ktoré dohromady vytvoria zmysluplný celok. SEDMOLÁSKA ako siedme nebo, ako sedem dní v týždni, ako sedem pečatí. "Tajomstvo siedmich hviezd, ktoré si videl v mojej pravici, a siedmich zlatých svietnikov je toto: sedem hviezd sú anjeli siedmich cirkví a sedem svietnikov je sedem cirkví." (Ján 1,20) Sedem svietnikov je sedem zborov. "A keď Baránok otvoril siedmu pečať, nastalo v nebi asi pol hodiny ticho."- Zjavenie Jána 08:01

Sedem je silné číslo a láska je to, na čom záleží. Sedmoláska. Názov nového dvojCD Szidi Tobias.

Szidi Tobias je slovenská herečka a zpěvačka. Dříve než vstoupila do uměleckého světa, prošla různými povoláními. Pracovala jako dělnice v koksovně, v městské knihovně i v divadle jako nápověda. Vystudovala herectví na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Už v době svých studií hostovala na prknech činohry Slovenského národního divadla, v současné době je členkou souboru bratislavského Divadla Astorka Korzo '90. Kromě herectví se věnuje také zpěvu, její osobitý vklad do světa slovenského šansonu je nepřehlédnutelný. Zpěvačka je kritiky označovaná za jeden z nejvýraznějších hlasů na „federální“ scéně, či dokonce za druhou dámu českého šansonu. Vydala již šesté řadové album CD Jolanka, které se nese v duchu ústřední písně  „Nech sa deje, čo sa deje, všetko zlé raz zmizne“. Autorem hudby je dvorní skladatel Milan Vyskočáni a texty připravil Peter Lipovský.  Jednou písní přispěl i Milan Lasica, který skladbu „Za lásku“ věnoval Emílii Vášáryové.  Koncertní vystoupení tvoří především skladby z nového alba, ale posluchači nebudou ochuzeni ani o průřez ze všech dosud vydaných desek: Divoký mák (2001) a Punto Fijo (2003), Pod obojím (2008), Do vetra (2010), Ať se dobré děje (2011).

 Szidi si na desce Jolanka obléká písně jako šaty ze šatníku. V každé dokáže být jiná a do každé si doplní nějakou „cetku“, drobnost, cingrlátko, něco, co najde nebo má po ruce. Szidi miluje příběhy obyčejných lidí a to je z jejích písní cítit. Vybírá si texty, které působí velmi osobně, ale najdeme se v nich všichni. Zpěvačka má na tomto albu několik tváří. Dokáže být něžná i provokující, bláznivá i pokorná, ze všeho nejvíc však upřímná.

Členové kapely: Szidi Tobias – zpěv, Milan Vyskočáni kytara / klávesy, Marcel Buntaj – bicí, Richard Šimurka – saxofon / flétny, Viliam Majer – akordeon, Andrej Gál – violoncello. 

4TET

...byl založen z iniciativy Jiřího Korna v říjnu 2002. Poprvé se tito „muži v černém” představili skladbou „How Deep Is Your Love“ v provedení „a capella“. Bouřlivá reakce publika, stoupající zájem posluchačů, vystoupení po celé ČR i v zahraničí a časté účinkování v televizních pořadech (Manéž Bolka Polívky, Miss 2003, Zlatá mříž, Gogošou… atd.), byly důvodem pro přípravu mnoha dalších songů (Lady Karneval, Tears In Heaven, Lion King, Addams Family a dalších), k nazkoušení koncertního programu a k vydání tří CD: 4TET 1st (2004), 4TET 2nd (2005) a 4TET 3rd (2008). Letos na podzim vyšlo dlouho očekávané CD 4TET 4th, které je možné si zakoupit na koncertech.

Umělecky plnohodnotný, precizní a přitom osobitý projev tohoto vokálního seskupení se snoubí s již pověstnou dokonalostí a profesionalitou Jiřího Korna. Úžasné vokální výkony, nepřehlédnutelný design kostýmů Marie Markové a Jana Boušky, překvapivě originální pojetí aranžmá a neotřelé harmonie Jiřího Škorpíka i temperamentní herecké taneční” výkony všech aktérů na jevišti, to vše rozhodně nenechá nikoho chladným a odměnou jsou jim vždy vyprodané koncerty s nenapodobitelnou atmosférou.

Členové seskupení: David Uličník – tenor, Jiří Korn – baryton 1, Jiří Škorpík – baryton 2, Dušan Kollár – bas.

TOP DREAM COMPANY

Kapela funguje od roku 2004 pod taktovkou Petra „Harmyho“ Harmáčka, který dal dohromady desetičlennou partu složenou z hudebních profesionálů. Vystřídala se zde jména jako Vojta Dyk, Ondra Ruml, Marta Balážová, Martin Růža a mnozí další. Kapela Top Dream Company spolupracuje s řadou umělců české, ale i mezinárodní hudební scény. Hraje ve stylu funk, soul, disco & groove.

V letošním roce Top Dream Company roztančí Českou republiku. Mají nový singl a vyjíždějí na turné. Na koncertech zahrají i čerstvou novinku So Dance. K nové písni kapela natočila také klip. Stejně jako u videa Xstát se kamery a střihu ujal Adam Koller. Tentokrát klip vznikl ve smíchovském Futurum Music Clubu. Na rozdíl od předchozího singlu novinka neřeší společenskou situaci u nás a ve světě. 

„So Dance je typická, a jak název napovídá, taneční pecka, kterou chceme narušit tu obrovskou zimu a mrazy, jež nás letos zastihly. Myslím si, že lidi by se měli více bavit, užívat si více reálného života na živých koncertech, schovat mobily, vypnout sociální sítě a soustředit se jen na hudbu a tančit,“ říká autor hudby i textu Petr „Harmy“ Harmáček. V So Dance se k mikrofonu postavil nejnovější člen desetičlenné skupiny Jakub Vaňas, pro kterého je to po Xstátu již druhý videoklip s Top Dream Company. „Jsem moc rád, že jsem se dostal do tohohle úžasného kolektivu. Navíc to, že teď během krátkého období vydáváme už druhý klip a další jsou v plánu, svědčí o tom, že jsme si s klukama snad sedli a bude to jen lepší a lepší,“ myslí si zpěvák Jakub Vaňas.

Složení kapely: Petr Harmáček – trubka, zpěv, kapelník, Jakub Vaňas – zpěv, Zbyněk Polívka –tenorsax, zpěv, Jan Bálek – klávesy, zpěv, Jan Pospíšil – altsax, Robert Mitręga – barytonsax, Jan Tulenko – kytara, Ondřej Podhajský – basová kytara, Ondřej Pomajsl – bicí, Miroslav Nováček – trubka.

všeobecné podmínky pořadatele

  1. Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  2. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  3. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  4. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  5. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, profesionální fotoaparáty, filmové kamery či videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  6. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  7. Pořadatel a umělci si vyhrazují právo filmového, televizního nebo video záznamu koncertu. Návštěvník zaznamenaný na dokument může být dále zveřejňován bez dalšího upozornění a finanční náhrady.
  8. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  9. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  10. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  11. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  12. Změna programu je vyhrazena.
  13. Osobám mladším 18 let zákaz konzumace alkoholu. Silně podnapilé osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, a také osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, budou z areálu vyvedeny bez nároku na vrácení vstupného.
  14. Zakoupením vstupenky návštěvník souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky festivalu.
  15. Zhoršení počasí není důvodem k vrácení vstupného.