Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

DIVOČINOU KANADSKÉHO SEVERU

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
8. 3.
Čtvrtek

19:00

T klub

dobrovolné vstupné

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 8. března 2018 - 19:00 - T klub

DIVOČINOU KANADSKÉHO SEVERU

aneb Jubilejní 10. výprava na jednu z nejkrásnějších řek Tsichu-Keele-Mackenzie
Klub cestovatelů

V červenci a srpnu roku 2014 podnikla desetičlenná parta vodáků pod vedením vsetínského učitele, dobrodruha, biologa, vodáka a milovníka severské přírody Ludvíka Schmidta další cestu na řeky kanadského severu. Cílem výpravy bylo splavení řek Tsichu-Keele, které pramení v pohoří Mackenzie Mountains na hranicích Yukonu a Northwest territoria blízko polárního kruhu a ústí do veletoku Mackenzie. Řeky nejsou dosud popsané a prvosjezd uskutečnil Ludvík Schmidt s přáteli v roce 1999.

Během 700 km dlouhé plavby neobydlenou divočinou se výprava musela potýkat s těžkými peřejemi i s nesjízdnými úseky, s extrémními klimatickými podmínkami a také s přítomností divokých zvířat – medvědů a vlků. Právě s těmi, či s jejich kousky, se museli vodáci občas vypořádat. Samozřejmě nechyběl excelentní rybolov či narozeninová oslava s dortem typu „co jídelní vaky a příroda dala“. Navíc si této cesty mohla užít i nastupující generace vodáků-dobrodruhů, čtrnáctiletí Erika a Kryštof, kteří veškeré nástrahy divoké přírody včetně přežití v drsných podmínkách zvládli na jedničku. Celou výpravou nás prostřednictvím svého vyprávění a fotografií provede právě Ludvík Schmidt.

Vstupné dobrovolné.