Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Parker-Weller-Drobka Trio

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
9. 3.
Pátek

20:00

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 9. března 2018 - 20:00 - T klub

PARKER-WELLER-DROBKA TRIO

Weller-Parker-Drobka  Trio, jsou dynamické hudební trio věnující se dle vlastních slov „nebojácnému průzkumu kapelové improvizace“. Seskupení tvoří kapelník Chris Weller (tenor saxofon a kompozice), Mike Parker (kontrabas) a Devin Drobka (bicí a perkuse). Chris vyrůstal v hudební Mekce jménem Chicago.  Od svých 15 let hrál profesionálně a hodně často, především v mnoha frekventovaných a dobře navštěvovaných jazzových a bluesových klubech „Větrného města“, nejvíce v legendárním „Velvet Lounge“. Bubeníka Devina Drobku (Milwaukee, Wisconsin, U.S.A.) potkal na bostonské Berklee College of Music. Basista Mike Parker, původem Newyorčan,  je v Česku dobře znám ze svých trií, kde tvoří rytmickou dvojici s černošským bubeníkem Frankem Parkerem. Většina současné produkce tria se skládá z originálních kompozic, zajímavě dekonstruujících jazzové, klasické, popové a rockové idiomy. Členové HH působí jak na národní, tak mezinárodní jazzové scéně.
Otevřený a svobodný jazzový sound, přístupný i běžnému posluchači, vstřebává a mixuje vlivy jazzu, funku, rocku a „popu pro dospělé“… Hudba tria obsahuje stavební prvky všech těchto žánrů (např. výrazný groove i snadno zapamatovatelné melodie).

Vstupné do 8. března: 160 Kč, v den akce: 180 Kč. Prodej v T klubu, v TIC nebo online od 6. 2. od 8:30. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.

video