Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

PETROF PIANO TRIO

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 4.
Úterý

18:00

ZUŠ

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 10. dubna 2018 - 18:00 - ZUŠ

PETROF PIANO TRIO

Jan Schulmeister – housle, Kamil Žvak – violoncello, Martina Schulmeisterová  – klavír

V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se představí Smyčcové trio.

Program: Gasparo Arnaldi – Sonáta G dur  für salterio, violine, violoncello (Allegro, Adagio, Allegro)

Kruh přátel hudby uvádí koncert v cyklu Večery s klasikou.

Vstupné v předprodeji: 100 Kč, v den akce a na místě: 150 Kč.  Prodej v T klubu, v TIC nebo online od 13. 3. od 8:30. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.

Studenti rožnovské ZUŠ mají po předložení studijního průkazu vstup zdarma.

detaily

Petrof Piano Trio vzniklo v roce 2009 z iniciativy houslisty Wihanova kvarteta Jana Schulmeistera. Jeho členy jsou renomovaní komorní hráči, kteří do souboru přináší zkušenost již třicetileté koncertní činnosti houslisty a „mladší hudební krev“ klavíristky a violoncellisty, kteří jsou rovněž pedagogy Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži. Ve stejném roce se soubor stal rezidenčním triem společnosti PETROF, s. r. o.

Od roku 2011 je Petrof Piano Trio rezidenčním souborem na mezinárodních interpretačních kurzech v Zábřehu na Moravě, kde jeho členové působí též jako lektoři.

V současné době má soubor na svém kontě šest CD, která obsahují klavírní tria nejvýznamnějších skladatelů od klasicismu po vrcholný romantismus (Haydn, Mozart, Beethoven, Schumann, Lalo, Mendelssohn, Bruch, Brahms, Čajkovskij, Dvořák, Suk). Jejich dva zvukové nosiče pořízené pro anglickou vydavatelskou společnost Nimbus (Label Nimbus Alliance) byla velmi pozitivně oceněna kritikou v našich i zahraničních odborných časopisech (Hudební rozhledy, The Strad, Classical music, MusicWeb International ad.).

Soubor se také věnuje nastudování děl soudobých skladatelů (např. O. Kukal, M. Štědroň, Roxana Panufnik), kteří obohacují jejich repertoár a rozšiřují tak spektrum skladeb až do 21. století. www.petrofpianotrio.com