Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

HILL DUNES(USA), Tomáš Palucha (CZ)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
19. 6.
Úterý

20:00

T klub

ilustrační obrázek

Úterý 19. června 2018 - 20:00 - T klub

HILL DUNES (USA), TOMÁŠ PALUCHA (CZ)

Tim Remis zavítá do Rožnova už podruhé. Basák a zpěvák chicagských hardcorových Sweet cobra u nás zahrál sólově s banjem. Hill dunes je výsledek jeho plánů vydat desku vycházející z jeho sólových vystoupení. Deska vznikala 2 roky a na jejím nahrávání se s Timem podílela i jeho sestra Elizabeth, jinak též houslistka Pillars & Tongues a Jacob Levee, kytarista punkových Canadian Rifle. My Body, Deprived and Polluted vyšlo v roce 2016 u Sleep Recording a z jejich spolupráce vznikla regulérní kapela. Remisovy křehké písně, vycházející z těch nejzaprášenějších tradic americké lidové hudby, znějí v podání Hill Dunes jako hymny z těch nejpustších míst USA.

Hudba kapely Tomáš Palucha je sice postavena na rockových základech, ambientní plochy a proměnlivá struktura skladeb i kapely ale dává jejich hudbě meditativní charakter.

Původně drone dvojice (matoucí název je složenina jejich příjmení), která má za sebou minulost mj. v kapelách Thema Eleven a Mother, se během několika málo let svojí existence ani na okamžik nezastavila ve svém vývoji a proměňuje se každým okamžikem. Různé spolupráce vyvrcholily adorovanou deskou Guru z roku 2016. Čtyřčlennou sestavu, kterou hodně z vás vidělo na (vyprodaném) lednovém společném turné s Lvmen, tvořili kromě ústřední dvojice bubeník Regál (Priessnitz a samozřejmě spolu s TP a Banánem Kovadlina) a Tomáš Vondra (Orient, Lavra). Ovšem na tomto turné se představí v triu s bubeníkem Alexem Hallem z Grails, který se podílel právě na nahrávce Guru.

Vstupné do 18. 6.: 100 Kč, v den koncertu: 130 Kč. Vstupenky k dostání od v T klubu, TIC a online.

video