Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

29. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
11. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 11. srpna 2018 - 17:00 - Amfiteátr Na Stráni ve Valašském muzeu v přírodě - Rožnov pod Radhoštěm

29. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

  • 17.00 hodin
  • HANA A PETR ULRYCHOVI a skupina JAVORY BEAT
  • 18.45 hodin
  • TiNG
  • 20.30 hodin
  • ANNA K. & BAND
  • 22.30 hodin
  • TATA BOJS

Časový harmonogram je orientační.

Festival probíhá v krásném přírodním amfiteátru Valašského muzea v přírodě a tentokrát zde přivítáme stálice naší hudební scény Hanu a Petra Ulrychovy se skupinou Javory beat. Můžete se těšit na nové skladby i na staré beatové pecky, ale hlavně známé javorovské písničky tentokrát v jiném kabátě s doprovodem rockových hudebníků. Taneční část festivalu otevře osmičlenná energická pražská kapela Ting čerpající ze stylů reggae, ska, swing a rock. Mimo české hudebníky tvoří skupinu americký frontman skupiny, jeho bratr kytarista a mexický bubeník. Další lahůdkou bude koncert Anny K., která se k nám velmi těší. Pozvání přijala také další hvězda, a to kapela Tata bojs, která oslaví 30 let na hudební scéně.

Vstupné v předprodeji: 390 Kč, na místě: 450 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné děti 7-12 let,  ZTP a ZTP/P na místě: 225 Kč.

Sleva pro držitele Rožnovské seniorské karty z původních 390 Kč na 340 Kč na místě.

Předprodej vstupenek v T klubu, TIC nebo online. Předprodej vstupenek bude ukončen v pátek 10. srpna ve 12:00 hodin. Po této hodině si můžete zakoupit vstupenku za 450 Kč on-line, v IC, T klubu nebo až na místě v sobotu 11. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

Festival se koná za každého počasí.

Doporučení: V případě deště, prosíme, buďte ohleduplní ke svému okolí a používejte místo deštníků pláštěnky.

Generální partner akce: BROSE
Hlavní partner: Robe lighting

PARTNEŘI:
LISS, Remak, On Semiconductor, AGH VLT, ELONG elektro, Deza, Solartec, CS Cabot, Miroslav Chuděj, Reton, myonic, Vakuum Servis, Dobiáš, Repont, BC - Chemservis, JETI model, Elinex Electric, Prona – Roman Kulpa, DoldaTrans, Cobbler, COLAS CZ, Sates Morava, VAE Therm, Izolace Moural, Kiaora, Janek, Alpine Bau CZ, Embex

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI:
město Rožnov p. R., Spektrum Rožnovska, Valašský deník, Jalovec, TV Beskyd, Grafia Nova, Valašské království, Miger, Čechymen, Turistické informační centrum, Valašské muzeum v přírodě, Rožnovské pivní lázně, Radegast, kino Panorama, TKR Jašek, 5plus2

Valašské folkrockování je spolufinancováno Zlínským krajem.

Změna programu vyhrazena.

video Valašské folkrockování 2017 | FB událost | Letní víkendy 2018

videoupotávka

detaily

HANA A PETR ULRYCHOVI a skupina JAVORY BEAT

Projekt sourozenců Ulrychových nazvaný JAVORY BEAT se na podiích objevuje už od ledna roku 2010. 
Kromě koncertů klasických JAVORŮ, ve kterých dominují housle a cimbál, se Hanka s Petrem rozhodli zrealizovat nový program s novou kapelou JAVORY BEAT, která je rovněž složená ze špičkových brněnských, tentokrát rockových hudebníků.
V JAVORY BEATU dominuje elektrická kytara doplněná baskytarou, klávesami, popřípadě bicími a dechovým nástrojem.
Tento projekt vznikl na popud a přání příznivců kapely, kteří si přáli slyšet písničky z beatového období anebo ty, kterým by slušela nástrojová sestava odlišná od současné javorovské. A protože Hanka i Petr tyto písničky rádi hrají a zpívají, rozhodli se tuto ideu uskutečnit.
Koncem roku 2009 dokončili nové album. CD vyšlo u vydavatelství Indies Happy Trails.

Uslyšíte nové skladby, sem tam i staré beatové "pecky", ale hlavně známé javorovské písničky v jiném kabátě. A nějaké (doufáme, že příjemné) překvapení. 
Můžete se těšit se na nové společné hudební zážitky s nyní ještě košatějšími Javory!
Informace a ukázky najdete na webových stránkách skupiny.
www.javory.cz

Složení skupiny: Hana Ulrychová - zpěv, Petr Ulrych - kytara, zpěv, Ondřej Strouhal - klávesy, Jakub Šimáně - baskytara, Milan Strouhal - elektrická kytara, Ctibor Bártek - perkuse

TiNG (USA/CZ/MEX)

TiNG je osmi-členná mezinárodní banda z Prahy, která kombinuje mnoho stylů. Jejich hudba čerpá ze zdrojů jako je reggae, ska, dancehall, drum ´n bass, swing, rock a hip hop. Smícháním všeho dohromady si kapela vytvořila vlastní styl, kterému sami říkají "Praggamuffin". Frontmanem kapely je zpěvák a multi-instrumentalista MC Turner /USA/, který po několika letech strávených na cestách po světě (Jamajka, Island, Francie) zakotvil v České republice. Společně s jeho bratrem Millerem /USA/ a bubeníkem Omarem /MEX/ tvoří zbytek kapely čeští muzikanti.

V roce 2013 kapela vydala své debutové CD "Man vs Wild", které bylo pokřtěno na společném koncertu s americkou legendou ska The Toasters. Za toto album získali cenu Anděl v žánru Ska & Reggae. V dubnu 2015 přichází TiNG s novinkou – albem „Born for a Storm“.  Repertoár kapely tvoří vlastní skladby s anglickými texty s politicko-společenskou tématikou.

TiNG: Turner Harrison (zpěv, harmonika), Daniel Horký (kytara), Miller Harrison (kytara, mandolína), Omar Rojas (bicí), Karel Zavadil (basová kytara), Miroslav Havel (trumpeta), Filip Jágr (saxofon), Michal Brůna (klávesy)

ANNA K. & BAND

Anna K. je česká zpěvačka a držitelka 5 ocenění Anděl. Pravidelně se objevuje také v nominaci ankety Žebřík časopisu Report, kde byla čtenáři zvolena Zpěvačkou roku v roce 2011, 2012 a 2013. 

Přestože vydala debut Já nezapomínám v roce 1993, výrazný průlom pro ni znamenala až o šest let později deska Nebe, na které započala její hudební spolupráce s životním partnerem Tomášem Varteckým. Jejich autorský tandem se plně rozvinul na albu Noc na zemi, následovaném v roce 2006 deskou Večernice.

V roce 2010 zpěvačka úspěšně podstoupila léčbu rakoviny prsu a poté se zapojila do dvou vlastních kampaní nabádajících ženy k včasnému vyšetření a pravidelným kontrolám. Její zkušenosti s bojem proti této nemoci se odrazily i na nahrávce Relativní čas.

Nejnovější album Anny K. nese název Světlo. Kolekce silných písniček vznikala ve spolupráci s Tomášem Varteckým a britskými producenty Stevem Lyonem a Jay Reynoldsem.

Složení kapely: Anna K. - zpěv, Jiří Janouch - kytara, Vašek Vávra - basa, Jaryn Drápala - bubny, Roman Helcl - kytara, Pája Bohatý - klávesy, Víťa Halška - perkuse

TATA BOJS

TATA BOJS mají za sebou už úctyhodnou kariéru. Letošní rok oslavují své třicátiny na scéně. Za tu dobu vydali spoustu skvělých, výborných nebo přinejmenším velmi dobrých desek a pilně koncertovali a navštěvovali své fanoušky. Minulý rok se rozhodli naživo kompletně přehrát své přelomové a nyní na 2LP nově reedované album Futuretro. Hovořilo se o tom, že by se tyto koncerty mohly stát hudební událostí závěru roku 2017. Nyní je jasné, že to nebyla jen planá slova. Zájem fanoušků možná překvapil i samotnou kapelu. Všechny koncerty byly beznadějně vyprodané. Jsme rádi, že skupina Tata Bojs přijala pozvání i na náš festival a na závěr večera zahrají devadesátiminutový koncert našlapaný skvělou muzikou a energií.

Složení kapely: MILAN CAIS - zpěv, bicí, (o)smyčky, klávesy, basa, kytara, ptáčci, tleskání, MARDOŠA - basa, iPad, tleskání, DUŠAN NEUWERTH - kytara, basa, tleskání, VLÁĎA BÁR - kytara, basa, tleskání, JIŘÍ HRADIL - klávesy, kohout, tleskání.

všeobecné podmínky pořadatele

  1. Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  2. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  3. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  4. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  5. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, profesionální fotoaparáty, filmové kamery či videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  6. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  7. V rámci akce budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem naší prezentace na webu, sociálních sítích a v médiích. TKA nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.
    Obecná informace o zpracování osobních údajů je zveřejněná na www.tka.cz
  8. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  9. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  10. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  11. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  12. Změna programu je vyhrazena.
  13. Osobám mladším 18 let zákaz konzumace alkoholu. Silně podnapilé osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, a také osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, budou z areálu vyvedeny bez nároku na vrácení vstupného.
  14. Zakoupením vstupenky návštěvník souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky festivalu.
  15. Zhoršení počasí není důvodem k vrácení vstupného.