Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ANDREA RUILOVA & FOLHINHA BAND (EKVÁDOR/CZ)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 10.
Středa

19:00

hotel Energetik

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 10. října 2018 - 19:00 - Hotel Energetic

ANDREA RUILOVA & FOLHINHA BAND (EKVÁDOR/CZ)

Projekt ekvádorské skladatelky, zpěvačky, pianistky, který vznikl před desti lety. Tehdy v Česku proběhla dvě velká turné a nahrála zde dvě cédéčka. Nyní projekt pokračuje s novými svěžími skladbami a v rozšířené sestavě, obohacené o saxofon. Jedná se o ryze autorskou hudbu s texty Andrey ve stylu latinsko-americké hudby inspirované Ekvádorem, Kubou, Brazílíí a Mexikem, kde zpěvačka postupně všude žila, studovala, hrála a zpívala. Před deseti lety tomuto projektu vyšla dvě alba na labelu Arta Records. Doprovodnou kapelu tvoří zkušení jazzmani: Jakub Doležal – saxofony, Jiří Šimek – kytara, Filip Spálený – baskytara, Petr Mikeš/Jakub Šindler – bicí. Koncert proběhne v rámci tradičního festivalu Jazzmenu, který pořádá Zbyněk Tvarůžek ve spolupráci s T klubem - kulturní agenturou.

Vstupné do 9. 10. 200 Kč, v den koncertu 240 Kč. Předprodej v T klubu, TIC  nebo online.

Ostatní koncerty Jazzmenu 2018.

detaily | hudební ukázka

Jakub Doležal – saxofon
kapely: Jakub Doležal Quartet, Los Quemados, Žáha, Petr Kalfus Sextet, Prague Connection, Bucinatores, Vladimír Mišík, Walter Fischbacher, Extempore, Umělá Hmota, Janis Joplin Revival, Jan Kořínek & Groove, Blues Messengers, Ondřej Pivec Organic Quartet, Tereza & Groove Inn.

Jiří Šimek – kytary
kapely: Muff, Kontraband Milana Svobody, Soil,  NUO (Nuselský Umělecký Orchestr), Příležitostně se také účastní několika hudebních projektů, jako např. koncerty s Marií Schnider v Rudolfinu. V roce 2009 zakládá svoje vlastní trio, se kterým hraje jak svoje vlastní skladby, tak i přearanžované písničky od Radiohead, Depeche Mode nebo Nirvany. Kromě svého tria působí v kapelách Muff, Bucinatores orchestra,Jakub Doležal Quartet, Yvonne Sanchez, Pracuje také jako hudební režisér v Českém rozhlase na stanici Vltava.

Filip Spálený – baskytara
kapely: Milan Svoboda kvartet a sextet, Pražský bigband, ASPM Jana Spáleného, Jan Spálený Trio, Šavle meče, Petr Zeman Quintet, Jaroslav Uhlíř. kde hrál: Kontraband, Jana Koubková, Jablkoň, Sestry Steinovy, Karel Gott, Michal Tučný, Kamil Střihavka, Bigband rádio Praha, Michal Gera Band, Vibe Fantasy, Chicken Soup, Tři sestry, Sto zvířat, Miroslav Žbirka.