Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

HAŃBA (PL), LAMBSTONE (IT)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
6. 10.
Sobota

19:30

Vrátnice

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 6. října 2018 - 19:30- Vrátnice

HAŃBA (PL), LAMBSTONE (IT)

Polskou kapela Hańba! jste měli někteří možnost vidět na živelném koncertě v Téčku (nebo na festivalech Miš Maš, Colours Of Ostrava, Pohoda, Primavera či Off), teď si můžeme dát repete na Vrátnici. 4 mladí pánové se inspirovali pouličním folklórem meziválečného Krakova a začali hrát způsobem, jako by je stroj času přenesl do této doby. Šraml, klezmer, protest songy, pre-punk, nazvěte to, jak chcete, vždy dostanete směsici výbušného autentického projevu.
Koncept kapely je literárně-hudební fikce, které stejně nikdo nevěří. Ale mohl by. Vše je dopracováno do puntíku, včetně kapelních fotografií formou staré kolódiové techniky. Ti, kdo je zažili na koncertech potvrdí, že se jedná o výjimečný zážitek, kapela dokáže dostat do varu jakékoli publikum.

Další kapelou budou milánští rockeři Lambstone, u nás takřka neznámí, ale v Itálii si postupně získávají renomé svou precizní interpretací rockových písní, kritiky přirovnávaní k Nickelback, Pearl Jam, Bush, Creed či Faith No More; kapela tyto vlivy neodmítá a současně tvrdí, že oni sami mají zcela současný a originální přístup. Však se můžete přesvědčit sami.

Duševní Otřes, který měl původně taky zahrát, z důvodu nemoci nevystoupí.

Vstupné do 5. 10. 140 Kč, v den koncertu 170 Kč. Předprodej od 4. 9. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.

detaily

Sestava HAŃBA:

Andrzej Zamenhof - banjo, zpěv
Wiesław Król - akordeon, klarinet
Adam Sobolewski - buben, hřeben, zpěv
Ignacy Woland - tuba, zpěv