Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

THE NIGHTINGALES (UK), UŠTKNI

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
31. 10.
Středa

20:00

Vrátnice

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 31. října 2018 - 20:00 - Vrátnice

THE NIGHTINGALES (UK), UŠTKNI

20:00 UŠTKNI

21:00 THE NIGHTINGALES

U mnoha zahraničních interpretů, kteří se na pódiu Vrátnice objeví,  se jedná o exkluzivní českou zastávku na jejich evropských štacích, a tak tomu je i u Nightingales, birminghamské kapely, která s přestávkou působí od roku 1979 a patří ke generaci prvních postpunkových kapel. Dodnes je možno ji směle zařadit k sortě zvláštní/originální a ne nadarmo nahráli několik sessions u Johna Peela z BBC1.

Jak tzv. support zahrají místní Uštkni, punkrockový šanson s osobitými texty, neučesaným saxofonem a lehce nabroušenou kytarou. V sestavě se potkali hudebníci a hudebnice rožnovských kapel CatHead, Psi, Divní Hosti, Výbor Veřejného Blaha a dalších.

Vstupné do 30. 10. 170 Kč v den koncertu 200 Kč. Předprodej od 11. 9. 2018 v T klubu, TIC  nebo online.

detaily

Hudba Nightingales je směsicí punkové drzosti, místy nezbustrované kytary a podivných, až psychobilly rytmů. Nezaměnitelný je vokál Roberta Lloyda, který se stal jejich trademarkem. Začínali pod názvem The Prefects a pod tímto názvem se účastnili slavného clashovského 'White Riot Tour'. Po debutním singlu na Rough Trade se na chvíli upsali prestižnímu punkovému vydavatelství Cherry Red, kde vydali debutní album "Pigs On Purpose". V roce 1986 se po třetím albu rozpadají a vydávají se po vlastních hudebních chodníčcích. V roce 2004 dochází k reunionu a podaří se jim poprvé vystoupit i na americkém kontinentě. Rovněž se v té době dvakrát zúčastnili německého festivalu Klangbad, organizovaném Jochenem Irmlerem ze slavné krautrockové kapely Faust, na jehož značce pak vydávají album Insult to Injury. Přichází další desky, koncerty, změny v sestavě, čili běžná rocková historie. Desky vydávají na Iron Man Records, Cooking Vinyl a od roku 2014 vlastním nákladem. Letos přijedou s úplně čerstvou (vychází v říjnu 2018), která se jmenuje Perish The Thought.

Patří k jedněm z těch vlivných a nedoceňovaných kapel nejen britské hudební historie.