Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

UŽ JSME DOMA, DURCHUMDURCH

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
1. 12.
Sobota

19:30

Vrátnice

nákupní košík

vyprodáno

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 1. prosince 2018 - 19:30 - Vrátnice

UŽ JSME DOMA, DURCHUMDURCH

19:30 DURCHUMDURCH

20:30 UŽ JSME DOMA

Už Jsme Doma vyrážejí na turné s novou deskou "Kry", kterou úspěšně pokřtili na Špicberkách. Jako předkapela vystoupí prostějovští Durchumdurch. Vzhledem ke kapacitě klubu doporučujeme koupit vstupenky v předprodeji.

Aktuálně - pátek 30. 11. 2018, 11:30 - k dispozici je posledních 20 vstupenek.

Vstupné do 30. 11. 170 Kč v den koncertu 200 Kč. Předprodej v T klubu, TIC  nebo online.

detaily | video

V září 2018 skupina vydala album na CD. To bylo pokřtěno v Longyearbyenu na souostroví Špicberky. V místě plném ledovců a roztávajích ker Severního ledového oceánu. Místo nebylo vybráno náhodně. Potkal se zde Wanekův celoživotní zájem o severské oblasti s celkovou koncepcí alba. Na Špicberky dorazila i řada fanoušků skupiny. Už jsme doma odehráli krátký koncert dokonce na nejsevernějším bodě planety, který si lze pro koncert představit, a to v bývalém městě Pyramiden, na 79. rovnoběžce s.š.  Zde taky vznikl nový videklip autorství Jakuba Čermáka, syna Míry Wanka.

Kapela Už jsme doma vznikla v Teplicích v roce 1985. Asi po půl roce do kapely přišli Miroslav Wanek a Romek Hanzlík z legendární punkové skupiny FPB.

Hudba UJD je již od počátků punkově přímočará, přitom však velmi rafinovaně propracovaná po kompoziční i textové stránce. Živá vystoupení navíc oplývají nespoutanou energií.

Pokud jde o stylovou charakteristiku, je velmi obtížné ji zařadit, jak v České republice tak v zahraničí není nic podobného k nalezení. Jisté jsou punkové kořeny a vliv avantgardní hudby v podání hnutí Rock in Opposition, The Residents nebo Magmy. Z kapel alespoň trochu podobých je možné uvést Sleepytime Gorilla Museum, The Ex, NeZdali, Dog Faced Herrmans, Degenarate Art Ensemble aj. Na české scéně patří UJD do duchovní rodiny skupin jako jsou Psí vojáci, Dunaj, Dybbuk, Ženy, Krásné nové stroje, Zkopce a nebo Dvouletá fáma.

Především díky své originalitě, ale také díky své píli a nezlomné vůli, pronikli UJD  po roce 1989 do evropských  klubů  a  vzápětí i na severoamerický kontinent, Japonska či Nový Zéland.

V USA a Kanadě odehráli více než 700 koncertů, díky nimž jsou tam dnes pravděpodobně nejznámější českou rockovou kapelou. Fanoušky však mají prakticky po celém světě.

Nezávislé distribuční sítě jako např. RecRec nebo Poseidon mají UJD ve svých katalozích. Internetových odkazů a diskuzí jsou tisíce a to i ve vzdálených zemích jako např. Austrálie nebo země v Africe. UJD se účastnili a účastní řady významných festivalů, kde přitahují často pozornost prestižních periodik jako tomu bylo např. v Austinu, TX na festivalu SxSW u časopisu Rolling Stone. Velmi kladné kritiky jak na koncerty tak na veškeré své nahrávky získávají po celém světě, od Tokia přes Moskvu a Evropu až po San Francisco. Časopis Option nadšeně ocenil jejich prostorovou knihu, za kterou v Čechách dostali autoři cenu ministerstva kultury "Nejkrásnější kniha roku".

UJD často podnikají exkurze do dalších oblastí. Pravidelně spolupracují např. s Aurelem Klimtem na hudbě k jeho animovaným filmům a k divadlu. Miroslav Wanek byl za hudbu k filmu Fimfárum Jana Wericha nominován na Českého lva.

V roce 2015 oslavila kapela své 30. výročí vydáním alba Tři křížky, které obsahuje velmi radikální předělávky toho nejlepšího, co skupina kdy produkovala.

Každým dalším rokem UJD pokračují ve své frenetické koncertní činnosti (cca 100 koncertů ročně) a to jak v zemích českých, tak i v zahraničí.

Durchumdurch

Nejisté obrysy a kontury jsou matné,
srdce je v hrdle a bije a bije…