Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

KALABIS QUINTET

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 2.
Středa

18:00

ZUŠ

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 20. února 2019 - 18:00 - ZUŠ

KALABIS QUINTET

Zuzana Bandúrová – flétna, Jarmila Vávrová – hoboj, Anna Sysová – klarinet, Denisa Beňovská – fagot, Adéla Triebeneklová – lesní roh

Koncert dámského dechového kvintetu.

V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se představí Benedikt Přádka a Jonáš Vala s klavírním doprovodem Johany Valové.
Program:
Felix Mendelssohn - Koncert č. 2 pro 2 klarinety a klavír: 1. a 2. věta 
Heinz  Both - Samba Fiesta   
Koncert uvádí Kruh přátel hudby v cyklu Večery s klasikou.

Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v T klubu a v TIC nebo online od 22. ledna od 8:30. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.

Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.

Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v T klubu, TIC nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty. Vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučujeme nákup vstupenky v předprodeji.

detaily

Soubor byl založen studentkami Akademie múzických umění v Praze v roce 2012 pod pedagogickým vedením Štěpána Koutníka. Dále se kvintet hráčsky rozvíjel a nadále rozvíjí pod vedením významných profesorů a členů předních českých orchestrů a ansámblů (Radek Baborák, Tomáš Františ, Gottfried Pokorny, Jiří Hlaváč... ).

Na podzim 2013 kvinteto spolupracovalo i s Českou televizí na natáčení hudebně vzdělávacího dokumentu pro děti s názvem „Filharmonici na ulici“ (ve vysílání od září 2014). V srpnu 2014 se soubor zúčastnil mezinárodních hudebních kurzů International Summer Academy 2014 v Rakousku, na kterých získal dvě první ceny v interpretačních soutěžích „Viktor Kalabis prize“ a „Czech Contemporary Music“. Součástí ocenění bylo vystoupení v rámci slavnostního koncertu ve vídeňském rozhlase ORF, kde „Kalabis quintet” úspěšně uvedl skladbu Íši Krejčího.

V říjnu 2014 získalo kvinteto 1. cenu a titul laureáta na soutěži Karla Ditterse z Dittersdorfu ve Vidnavě a rovněž přijalo pozvání vystoupit jako host mezinárodních kurzů Clarimania v polské Wroclawi, které se konaly v dubnu roku 2015. Jeden z největších úspěchů kvinteta je 3. cena a titul laureáta na 8. ročníku mezinárodní soutěže dechových kvintetů v Marseille (Concours International de Quintette à vent), která se uskutečnila v únoru 2015.

Zuzana Bandúrová je vysoce respektovanou zástupkyní mladé generace flétnistů nejen na poli „vážné hudby“ klasické, ale i hudby soudobé. Ve světové či české premiéře provedla na desítku komorních i sólových děl. Od zisku titulu absolutního vítěze na Soutěži slovenských konzervatoří účinkovala v mnoha evropských zemích například Španělsku, Lucemburku, Německu, Rakousku, Francouzsku atd. Je absolventkou Konzervatoří v Žilině (prof. Ján Figura) a v Bratislavě (prof. Dagmar Zsapková) a Hudební a taneční akademie múzických umění v Praze, kde r. 2015 dokončila postgraduální doktorský cyklus ve třídě Prof. Radomíra Pivody. Je členkou Komorního Orchestru Berg a Ansámblu Konvergence. 

Jarmila Vávrová studovala hru na hoboj nejprve na Gymnáziu a Hudební škole hl. m. Prahy u prof. Gabriely Krčkové, pokračovala na Pražské konzervatoři pod vedením prof. Vladislava Borovky. Absolvovala sólovým vystoupením se Symfonickým orchestrem Pražské konzervatoře. V současné době studuje navazující magisterské studium na Hudební a taneční akademii múzických umění v Praze ve třídě prof. Jany Brožkové. Absolvovala půlroční stáž na Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Lyon (2015) u prof. Jean-Louis Capezzaliho a Jérôme Guicharda. Je vítězkou Mezinárodní hobojové soutěže UFAM v Paříži v roce 2009, v r. 2008 zde obsadila 4. místo. Pravidelně e účastní kurzů Jeana–Louise Capezzaliho na Česko-francouzské hudební akademii v Telči.
V letech 2012 – 2014, 216- 2018 byla orchestrální akademičkou Pražské komorní filharmonie, v letech 2015 - 2017 členkou Orchestrální akademie České filharmonie.

Anna Sysová absolvovala v roce 2015 středoškolská studia na Gymnáziu a Hudební škole hlavního města Prahy ve třídě Milana Poláka. Během těchto let se stala laureátkou několika soutěží u nás i v zahraničí - italské Carlino, Wroclaw, Markneukirchen, Soutěž Czech Clarinet Art v Teplicích. V roce 2014 byla sólistkou v pražském Rudolfinu za doprovodu Symfonického orchestru FOK. V květnu 2015 získala Cenu Olega Podgorného na soutěži Pražského jara. Ve studiích pokračovala na Pražské konzervatoři a nyní je studentkou doc. Milana Poláka a Víta Spilky na Janáčkově akademii v Brně. Anna je od roku 2015 členkou orchestrální akademie ve Filharmonii Brno. Komorní hře se věnuje v souboru Kalabis Quintet a v Akademii komorní hudby, kde je od roku 2015 stipendistkou. V roce 2017 byla na základě celoevropského konkurzu vybrána jako členka Gustav Mahler Jugendorchester.

Denisa Beňovská pochází z bratislavské umělecké rodiny. Je absolventkou Pražské konzervatoře, poté byla přijata na Hudební a taneční akademii múzických umění v Praze, kde studovala bakalářský cyklus ve třídě prof. Františka Hermana a prof. Jiřího Seidla. Momentálně studuje na Hochschschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy“ Leipzig u profesora Jörga Michaela Thomé. V červnu 2015 získala 1. cenu v soutěži sólových fagotistů, LFA – Rataje nad Sázavou 2015. Je členkou úspěšných komorních souborů (Dívčí fagotové kvarteto, Trio Tributo ad.). V sezóně 2017-2018 se stala stipendistkou Deutschland stipendium. Jako orchestrální hráčka hostovala např. v Talichově komorní filharmonii, Českém národním symfonickém orchestru, Prague symphonic ensemble, orchestru Berg, komorním orchestru Národního divadla atd.

Adéla Triebeneklová po absolvovaní středoškolských studií na Hudebním gymnáziu Jana Nerudy ve třídě prof. Vladimíry Klánské a na Pražské konzervatoři u prof. Bedřicha Tylšara pokračovala na Hudební a taneční akademii múzických umění v Praze ve třídě odb. as. Radka Baboráka a doc. Zdeňka Divokého, PhD, kde r. 2017 získala magisterský titul. Pravidelně se zúčastňuje hudebně interpretačních kurzů u André Cazaleta (Česko-francouzská hudební akademie v Telči a mezinárodní kurzy ISA pořádané Vídeňskou akademií MDW). V letech 2012 až 2015 působila jako orchestrální akademik PKF–Prague Philharmonia, 2013 až 2015 absolvovala Orchestrální akademii České filharmonie. Od r. 2013 je členkou orchestru Opery Národního divadla a od r. 2016 PKF–Prague Philharmonia.