Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
28. 3.
Čtvrtek

18:00

kino Panorama

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 28. března 2019 - 18:00 - kino Panorama

TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR

Tomáš Kočko & ORCHESTR slaví dvacet let od vydání prvního alba

Kapela Tomáš Kočko & ORCHESTR slaví význačné jubileum a k této příležitosti naděluje znovunatočenou desku Sadné zrno. Ta společně s dvacet let starým debutem Horní chlapci vzdala hold valašskému básníkovi Ladislavovi Nezdařilovi. Vydání bude v letošním roce doprovázet tematicky laděná série koncertů.

Tomáš Kočko & ORCHESTR vydali před dvaceti lety své debutové album Horní chlapci, které bylo sestaveno ze zhudebněných Nezdařilových básní. Ladislav Nezdařil však ve stejném období nečekaně odešel. „Věděl, že album připravujeme, těšil se na něj a… nestihli jsme to,“ vzpomíná Tomáš Kočko.

U počátku tandemu Nezdařil – Kočko stál Petr Ulrych, který seznámil tehdejšího studenta JAMU v Brně Tomáše Kočka s Nezdařilovou poezií a vybídl Tomáše ke zhudebnění Nezdařilových textů. Většina písní tak vznikla v Brně, kde dodnes skupina Tomáš Kočko & ORCHESTR každoročně, vždy na jaře, věnuje jedno vystoupení výhradně poezii Ladislava Nezdařila. Koncerty se konají v klubu Stará Pekárna. Zde se také aktuálně uskuteční 18. března křest nově vydaného alba Sadné zrno. 28. března pak proběhne druhé pokřtění v básníkově rodišti Rožnově pod Radhoštěm v Kině Panorama. Album Sadné zrno bylo druhou deskou obsahující zhudebněnou Nezdařilovu poezii. Tehdy nebylo určeno k prodeji, stalo se součástí poloviny nákladu nového vydání básnické sbírky Horní chlapci. V současnosti je tento komplet téměř vyprodán. “Přišlo mi škoda, že ta deska už není a nemůže být. Původní master už je po těch letech někde v propadlišti dějin a s ním i tisková data bookletu…“ objasňuje Kočko a zakončuje: „Tož jsme si s kapelou udělali radost a k tomu výročí jsme tu desku nahráli znova. Včetně dvou nových písní.“

CD pokřtí  a zavzpomíná na svého životního druha Danuše Drahotová - Nezdařilová. Záštitu nad touto akcí převzalo město Rožnov p. R.

Ve vestibulu kina Panorama bude možné v den koncertu od 17:30 hodin básnickou sbírku HORNÍ CHLAPCI s CD či bez CD, kterou vydal T klub - kulturní agentura v roce 2002, zakoupit. 

Vstupné v předprodeji s místenkou: 200 Kč, v den akce a na místě s místenkou: 250 Kč

Prodej v T klubu, TIC nebo online od 26. února od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace.