Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

TRIO NÉTÉ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 3.
Středa

18:00

ZUŠ

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 20. března 2019 - 18:00 - ZUŠ

TRIO NÉTÉ

Ďusi Burmeč, Petra Galasová, Vlastimil Flajšingr – kytara

Koncert kytarového tria.

V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se na úvod představí žák rožnovské ZUŠky Christian Hep. Na kytaru zahraje dílo od Leo Brouwer – Un dia de noviembre a Mateo Carcasi – Menuet.

Koncert uvádí Kruh přátel hudby v cyklu Večery s klasikou.

Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v T klubu a v TIC nebo online od 19. února od 8:30. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.

Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.

Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v T klubu, TIC nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty. Vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučujeme nákup vstupenky v předprodeji.

detaily

„Delfané totiž tvrdí, že své Músy nepojmenovali ani podle strun, ani podle tónů, nýbrž že vesmír je celkově rozdělen do tří sfér, z nichž nejvyšší náleží stálicím, prostřední planetám, nejnižší pak všemu, co rozprostírá se pod Lunou. Všechny tyto sféry jsou však provázané a navzájem sladěné    v harmonických poměrech a každou z nich střeží jedna Músa: Hypaté stará se o sféru nejvyšší, Nété o nejnižší, zatímco Mesé pečuje o tu prostřední, přičemž propojuje věci smrtelné s božskými a pozemské s nebeskými, zajišťujíc v mezích možnosti jejich společný koloběh.“                                        Plútarchos, Hovory při hostině IX 14

Nήτη

Ďusi Burmeč začal hrát na kytaru v Otrokovicích. Další hudební vzdělání získal na Konzervatoři v Kroměříži u Josefa Švédy a poté na Akademii múzických umění v Praze v kytarové třídě doc. Milana Zelenky. V letech 1994-1999 působil ve známé instrumentální skupině Jablkoň, se kterou nahrál dvě CD – Machalaj a Písničky. Jako člen hudební skupiny Talant se podílel společně s Hradišťanem na nahrávce dvou CD – O Slunovratu a Mys dobré naděje.

Petra Galasová se narodila v Zábřehu na Moravě. Studovala na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě, kde navštěvovala třídu Bohumily Kunzové. V roce 2014 s vyznamenáním zakončila studium na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě pod vedením prof. Jozefa Zsapky. Aktivně se účastnila mistrovských tříd Pavla Steidla, Štěpána Raka, Krzysztofa Pelecha a dalších. Ve spolupráci s handicapovanými dětmi také vystoupila pro Český rozhlas, Českou televizi, v Národním divadle v Praze a na mnoha koncertech a festivalech. V letech 2013-2015 vyučovala na Konzervatoři v Olomouci. Petra Galasová nahradila v roce 2013 v sestavě Tria Nété Annu Slezákovou.

Vlastimil Flajšingr se narodil a žije ve Zlíně, kde byl jeho prvním učitelem Jaromír Konečný. Během studia na Konzervatoři v Pardubicích ve třídě Stanislava Juřici se aktivně zúčastnil mistrovských tříd, které vedli Roberto Aussel, Carlo Marchione a další. Kromě zájmu o komorní hudbu se věnuje také pedagogické činnosti. Je předsedou festivalové řady Kytara Zlín – Mezinárodní koncerty v Atriu.