Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

WOLF LOST IN THE POEM, LUCIE REDLOVA & GARDE

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
9. 3.
Sobota

20:00

Vrátnice

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 9. března 2019 - 20:00 - Vrátnice

WOLF LOST IN THE POEM, LUCIE REDLOVA & GARDE

Wolf Lost In the Poem, unikátní hudebně-poetický projekt vsetínského písničkáře Honzy Žambocha. Z šáší vnitřních pustých lesů občas vykoukne vlčí čumák, aby si čuchl ke sbírkám poezie básnířek a poté bloumal dny a noci ztracen, přemýšleje, jak těm ženám složit hold. Nenachází klid, dokud drápy nevyryje, dokud hrdlem nevyvyje do mlhy zprávu o setkání s těmi nádhernostmi, šílenostmi, hrůzami a krásami, které do svých poezijních světů zaklely… Při live koncertech se pak pomocí těch písní dere temnotou ke světlu… Je to pocta silným ženám, jež své obavy, sny a životní osudy vtělily do sbírek poezie. Emily Dickinsonová, Anna Barkovová, Justyna Bargielská, Clara Janés, Bronisława "Papusza" Wajs, Özer, Vilja-Tuulia Huotarinen, Marina Cvětajevová, Marceline Desbordes-Valmorová a Joyce Mansour.

Druhým interpretem večera bude Lucie Redlová se skupinou Garde. Kytariska, mandolinistka, zpěvačka a aktivní kulturní osoba. V únoru 2018 jí vyšlo u Indies Scope třípísňové EP Otázky, jež Lucie věnovala svým čtyřem sourozencům a potažmo celé své rodině, protože právě o vyrovnávání se s rodinným zatížením toto minialbum pojednává. Ve své aktuální tvorbě inklinuje od folku spíše k indierockovému písničkářství.

Vstupenky na sezení s místenkou do 8. 3. 130 Kč, v den koncertu 150 Kč.  Předprodej od 5. 2. v T klubu, TIC  nebo online. Omezená kapacita.

video