Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

KHOIBA, ČÁRY ŽIVOTA

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
5. 4.
Pátek

19:30

Vrátnice

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 5. dubna 2019 - 19:30 - Vrátnice

KHOIBA, ČÁRY ŽIVOTA

KHOIBA
Kapela, která hrála na české klubové scéně důležitou roli v prvních letech nového milénia se vrací s novou eponymní deskou. Ema Brabcová a Filip Míšek po více jak deseti letech otvírají další část svého vesmíru, kde vévodí éterický vokál na pozadí jemné elektroniky, melancholická, alternativně popová produkce zahalená v tajemné elektronice s trip-hopovým tepem. Eponymní třetí deska vyjde koncem března na Minority records.

Čáry života
Celý večer zahájí songwriter a zpěvák Jan Baroš se svým projektem ČÁRY ŽIVOTA, který v loňském roce vydal debutovou desku Stínítko, se kterou byl nominovaný na hudební ceny Apollo a Vinyla.

 

Vstupné do 4. 4. 180 Kč v den koncertu 220 Kč. Předprodej od 19. 2. v T klubu, TIC  nebo online.

detaily | video

„O tom, že uděláme třetí desku, jsme se poprvé bavili v červnu 2015. Od té doby uběhla spousta času, ale více urychlit to nešlo. Oba desce dáváme přesně tolik, kolik potřebuje. Je to krásná práce a pro mě hodně osobní záležitost,” říká Brabcová. Každá píseň na albu má svůj vlastní příběh, deska jako celek ovšem bude bez názvu. „Je to náš pocit. Asi to nějakým způsobem pramení z té pauzy, že cítím potřebu vypíchnout tu věc bez jakýchkoli okolků a příměsí,“ dodává Míšek k dokončované novince, na níž duo úročí své předchozí zkušenosti. „Jsme už hudebně i v životě dál, ale je to pořád Khoiba. Stále intenzivní a žánrově tak trochu ‚na hraně‘. Když děláme hudbu, tak se vždycky napojíme na něco, co s vnějšími vlivy až tolik nesouvisí,“ uzavírá Brabcová.