Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

30. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 10. srpna 2019 - 17:00 - Amfiteátr Na Stráni

30. VALAŠSKÉ FOLKROCKOVÁNÍ

  • 17.00 hodin
  • MARKÉTA IRGLOVÁ
  • 18.45 hodin
  • BARBORA POLÁKOVÁ
  • 20.45 hodin
  • SUPERGROUP.CZ
  • 22.30 hodin
  • PTAKUSTIK

Časový harmonogram je orientační.

Slavíme 30 let festivalu Valašské folkrockování.
Slavíš i ty v letošním roce kulatiny a chceš slavit spolu s námi?

Kup si lístek na 30. valašské folkrockování do 26. července 2019 napiš na náš mail tka@tka.cz tvé jméno, velikost trička a datum narození a při příchodu na parádní fesťáček dostaneš jako dárek tričko, které je vyrobené v limitované edici a neprodejné.

Všechno nejlepší Ti přejeme.

detaily

V letošním roce vystoupí Markéta Irglová s kapelou a bude tak nabídkou pro publikum pro všechny věkové kategorie. Účast Markéty Irglové na našem festivalu nás velmi těší. Nejen proto, že je Markéta skladatelkou, zpěvačkou, herečkou a držitelkou Oscara za originální píseň k filmu Once, ale hlavně proto, že se narodila ve Valašském Meziříčí.  Je tedy další úspěšný člověk pocházející z našeho regionu. Druhou vystupující bude opět žena, a to Barbora Poláková se svou kapelou. V podstatě nová tvář na hudební scéně, která již získala třikrát Cenu Anděla a v letošním roce získala nominaci hned ve třech kategoriích k udělení této ceny. Její tvorba oslovuje široké spektrum posluchačů. Třetí vystupující je kapela Supergroup.cz – kapela nabitá legendami naší rockové scény, excelentními muzikanty, jako jsou kytarista Michal Pavlíček, zpěvák Kamil Střihavka, baskytarista Vladimír „Guma“ Kulhánek, houslista Jan Hrubý, klávesista Roman Dragoun a Klaudius Kryšpín s bicími. Kapela vyhledávaná střední a starší generací. Závěr 30. ročníku tohoto festivalu bude patřit kapele Ptakustik, která opět pochází z našeho regionu. Zpěv a texty Tomáše Ptáčka jsou vypovídající, mají jiskru i humor a spolu s hudbou kapely tvoří energií nabitou hudební záležitost. Do hudby Ptakustiku se zamiluje jak senior, tak teenager.

30. ročníku valašského folkrockování přijdou popřát jak úspěšní Valaši (Irglová, Ptakustik), tak legenda naší hudební scény (mimochodem téměř všichni vystoupili na některém z předcházejících ročníků valašského folkrockování se svými kapelami), tak i nová hvězda Barbora Poláková s kapelou.

Vstupné v předprodeji: 390 Kč, na místě: 470 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné děti 7-12 let,  ZTP a ZTP/P na místě: 235 Kč.

Sleva pro držitele Rožnovské seniorské karty z původních 390 Kč na 340 Kč na místě.

Předprodej vstupenek v T klubu, TIC nebo online od 2. dubna. Předprodej vstupenek bude ukončen v pátek 9. srpna ve 12:00 hodin. Po této hodině si můžete zakoupit vstupenku za 470 Kč online, v TIC, T klubu nebo až na místě v sobotu 10. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

 

Generální partner:

  • BROSE

Hlavní partneři:

  • Zlínský kraj
  • ROBE
  • ON Semiconductor
  • LISS

Partneři:

SOLARTEC, REMAK, EMBEX, DOLDATRANS, DEZA, CABOT, VAKUUM SERVIS, ELONG, JANEK, KIAORA, MYONIC, COLAS, IZOLACE MOURAL, COBBLER, AGH, SATES MORAVA

Mediální partneři:

TV BESKYD, SPEKTRUM ROŽNOVSKA, RÁDIO ČAS, DENÍK, TKR JAŠEK, TIC, GRAFIA NOVA, NMVP, ČECHYMEN

30. valašské folkrockování je spolufinancováno Zlínským krajem.

Festival se koná za každého počasí.

Doporučení: V případě deště, prosíme, buďte ohleduplní ke svému okolí a používejte místo deštníků pláštěnky.

Změna programu vyhrazena.

interpreti

MARKÉTA IRGLOVÁ

Neuvěřitelná pouť Markéty Irglové pokračuje.

Markéta Irglová si jde svou cestou. A nikam nespěchá. Po oscarovém úspěchu prožila dva roky koncertování po celé zeměkouli, s Glenem Hansardem ve formaci Swell Season odehrála několik stovek koncertů. Na své debutové album ANAR (2011) navázala o tři roky později projektem MUNA (2014). Jako doprovodná zpěvačka absolvovala dvě turné s americkou kultovní kapelou Iron and Wine, nazpívala řadu duetů s českými i zahraničními umělci (Glen Hansard, Damien Rice, Svavar Knútur, František Segrado nebo Thom Artway), napsala a nahrála hudbu k filmovému projektu Poslední z Aporveru. Spolupracovala také na několika divadelních projektech na Islandu a ve Spojených státech. Se svým filmovým partnerem Glenem Hansardem i nadále příležitostně vystupuje a spolupracuje při realizaci jeho hudebních projektů a na jeho turné. Tři roky žila v Irsku, dva v New Yorku a před šesti lety se její neuvěřitelná pouť zastavila u břehů ledového ostrova v Atlantickém oceánu – na Islandu. Zde se také stala trojnásobnou maminkou. Markétina hudební tvorba je postavena na dominantní klavírní melodice a nezaměnitelném pěveckém projevu. Po kytaře sahá výjimečně. Vystupuje velmi zřídka, ale každý její koncert je pro posluchače zážitkem. Její vystoupení nabízejí takřka výhradně její původní tvorbu, posluchači se ale dočkají i písní z kultovního snímku Once, odkud pochází Oscarem oceněná skladba Falling Slowly. Rožnovský koncert 10. srpna v rámci Valašského folkrockování bude po delší době prvním samostatným vystoupením Markéty Irglové v České republice, během kterého budou představeny i písně z připravovaného třetího alba.

BARBORA POLÁKOVÁ

Dvě řadová alba (obě v produkci renomovaného Jana P. Muchowa), hity jako Kráva, Nafrněná nebo Po válce, tři Ceny Anděl a další tři nominace v letošním roce 2018 z čehož dva Anděly akademici Barboře Polákové udělili za její druhou desku ZE.MĚ. S albem, na kterém se podíleli i její kapelník a klávesista David Hlaváč a producent Jan P. Muchow, zvítězila v kategorii Sólová interpretka. Společně s Jakubem Machalou převzala i cenu za režii klipu k písni 2-8-5. Další ocenění (hlasování veřejnosti) získala v anketě Žebřík - Zpěvačka roku 2018 a 3. místo za klip 2-8-5.
Zlatá a Platinová deska Supraphonu, několikrát po sobě vyprodaná Malostranská beseda i Lucerna Music Bar a řada dalších koncertů – to je ve stručnosti hudební kariéra Barbory Polákové, úspěšné zpěvačky a také herečky (mj. Kvarteto, Kráska v nesnázích, Marta a Věra... aj.).
Ať už je to její první hit Kráva, protestsong s Davidem Kollerem Sami nebo aktuální písně z druhého řadového alba ZE.MĚ Poláková u fanoušků i kritiky boduje moderním popovým zvukem a svébytnou poetikou, která se vymyká všem kategoriím a na domácí scéně jen stěží hledá konkurenci. Nečekaná spojení, hravost, ale i lehkost a civilní samozřejmost, s jakou Barbora glosuje svůj vlastní svět i dění kolem nás, jsou natolik originální a nakažlivá, že řada z nich má potenciál zlidovět podobně jako hláška z Nafrněné „když se to prsim tě říká, se to prsim tě ví“. Živá prezentace, během níž dostávají rovným dílem prostor jak písně z eponymního debutu (2015), tak z alba ZE.MĚ, je pak pulzujícím a zábavným představením, které skvěle funguje v klubovém prostředí i na velkém pódiu. Kromě samotné Polákové na tom má nemalý podíl i její doprovodná kapela složená z výborných muzikantů v čele s kapelníkem Davidem Hlaváčem, který se autorsky podílí i na Barbořině studiové tvorbě. Jinými slovy – čekejte živelnou show, jež baví nejen svým obsahem, ale i řadou chytrých a trefných přesahů.

SUPERGROUP.CZ

Kde jsme se vzali.

Časopis ROCK&POP společně s rádiem BEAT uspořádal v průběhu roku 2012 anketu, jejímž cílem bylo sestavit první českou kapelu snů. Čtenáři a posluchači si skutečně dali záležet, formace s názvem SUPERGROUP.CZ spatřila světlo světa. Nejvíce hlasů pak získal Michal Pavlíček, který se k budoucnosti SUPERGROUP.CZ vyjádřil takto:

Pro všechny zúčastněné je tato přízeň hudebních fanoušků milá i příjemná zároveň. O případné budoucnosti tohoto projektu zatím nepadlo zásadní rozhodnutí, ale jako reakci na fanouškovské ,referendum´ jsme se rozhodli zhmotnit SUPERGROUP.CZ koncertním, cca hodinovým jednorázovým vystoupením.“

Avizované jednorázové „zhmotnění“ mělo premiéru 6. března 2013 na čtvrtém brněnském Beatfestu, jenž byl zřejmě i díky této skutečnosti šest týdnů předem beznadějně vyprodán. Reakce publika i chuť muzikantů daly impuls k tomu, že i přes velkou vytíženost vystoupila SUPERGROUP.CZ v roce 2013 ještě třikrát a vystupuje doposud. Hvězdná česká kapela přijede ve složení: Kamil Střihavka – zpěv, Michal Pavlíček – kytara, Klaudius Kryšpín – bicí, Vladimír „Guma“ Kulhánek – baskytara, Roman Dragoun – klávesy, Jan Hrubý – housle.

PTAKUSTIK

O lídrovi rožnovsko-ostravského projektu Ptakustik Tomáši Ptáčkovi se říká, že je to velký chlap nejen vzrůstem, ale i srdcem. Hudba, konkrétně folk, mu koluje v krvi odjakživa díky jeho otci (Pavel Ptáček st.), ale koncem roku 2013 si „přičuchl“ k popu a vznikly první písničky, které Tomáš řadí do svého vlastního průkopnického žánru „valašský-pokřivený-power-pop-folk“, a to podle přísloví „Co je křivé, to je valašské“.

Už v roce 2016 začíná Tomášův hlas a kytaru obklopovat celá kapela, vzhledem k jeho obrovskému temperamentu a neutichající snaze neustále věci posouvat dál. Postupně se za podpory a pomoci svých souputníků vrhá do čím dál větších akcí, účinkují na všech možných pódiích po celé republice a nebojí se žádných výzev.

V současné době si k sobě tato pětičlenná „partyja pajtášů“, jak si sami říkají, pravidelně zve jako hosta Pavla Sotoniaka – klávesistu z Bandjeez.

Tomáš Ptáček – kytara / zpěv, Ondřej Černý – el. kytara / vokály, Jakub Krajíček – basová kytara / syntetizátor / vokály, Jan Krompolc ml. – bicí nástroje, Svaťa Tulej – kytara / vokály / perkuse, Pavel Sotoniak (host) – klávesy / vokály

rozhovor na novinky.cz

všeobecné podmínky pořadatele

  1. Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  2. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  3. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  4. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  5. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit magnetofony, profesionální fotoaparáty, filmové kamery či videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  6. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  7. V rámci akce budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem naší prezentace na webu, sociálních sítích a v médiích. TKA nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.
    Obecná informace o zpracování osobních údajů je zveřejněná na www.tka.cz
  8. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  9. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  10. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  11. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  12. Změna programu je vyhrazena.
  13. Osobám mladším 18 let zákaz konzumace alkoholu. Silně podnapilé osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, a také osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, budou z areálu vyvedeny bez nároku na vrácení vstupného.
  14. Zakoupením vstupenky návštěvník souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky festivalu.
  15. Zhoršení počasí není důvodem k vrácení vstupného.