Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Tango a Miroslav Imrich

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 10.
Pátek

20:00

Vrátnice

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 4. října 2019 - 20:00 - Vrátnice

TANGO A MIROSLAV IMRICH

Když se roku 1984 objevila na československé hudební scéně skupina Tango s frontmanem Mírou Imrichem, působila jako naprosté zjevení. Známý zpěvák se tehdy obklopil špičkovými a ostřílenými spoluhráči a na základech nové vlny, rocku, popu a trocha funky vytvořil originální a zároveň úderný a strhující sound. První koncerty i oficiální nahrávky způsobily senzaci a Tango se závratnou rychlostí dralo vzhůru.

Vstupné: do 3. 10. 170 Kč, v den akce 200 Kč. Předprodej od 3. 9. v sídle T klubu, v TIC nebo online.

detaily | video

K opravdovému obnovení činnosti Tanga došlo až roku 2007, kdy se až do dnešní doby ustálila sestava MI (zpěv, kytara, sampler), Hana Gasseldorferová (bicí, zpěv), David Pavlík (kytara) a Martin Ivan (baskytara). Vychází nová alba Tango 2008 s remaky starších písní a Boom (2009) s novým materiálem. Tato sestava vydává rovněž dvě samostatná alba: Bez identity (2010) jako Hanka a Imrich Band a Svět 60 jako Imrichovo sólové album. Roku 2014 vychází další remakové album Tango 2014, s remaky starých vyznačující se novými zvuky kláves a samply v aranžích, v nichž hraje kapela svůj repertoár dodnes (píseň Rikšou otextoval frontman Hudby Praha Michal Ambrož). Poslední album Poprvé (2017), pojmenované jednak po titulní vypalovačce a jednak po kapele, která chvíli fungovala po Imrichově odchodu z Abraxasu, přináší dvanáct zbrusu nových písní. Křest se odehrál 11. října v klubu Rock Café.

A

Aby toho nebylo málo, Imrich si založil ještě skupinu Rammstein Revival. „Rammstein Revival je podobný Tangu i další muzice, co jsem dělal dřív,“ vysvětluje zpěvák: „Metalový Alarm, rockové Tango nebo elektronická Tekkknofactory – když se tyto styly spojily, tak mi z toho vyšel Rammstein; zpěvák si musí udržovat ten svůj vnitřní orgán, hlasivky, a tak si každé ráno dávám takovou rozcvičovací dvacetiminutovku – začínám hlubokým hlasem a Rammsteinem si vždycky nahazuji hlas. Po čase jsem zjistil, že už ty Rammsteiny vlastně znám nazpaměť – a bylo!“ Míra Imrich je zpěvák a hudebník s obrovským žánrovým záběrem, který se nebojí pustit do sebedivočejších projektů a zároveň jde do všeho poctivě a naplno. A z jeho hudby je to všechno také opravdu znát!

Na koncertě zzaní tyto písničky:

JDEME DO HOR
NA ŠIKMÉ PLOŠE
CO S TÍM SKLEM
OBYČEJNEJ SVĚT
KAŽDÝ DEN JE TO JINAK
KAREL DROGY NEBERE
KING KONG
CHTĚLAS TO VIDĚT
NEKONEČNÝ BOOGIE
NĚMEJ ŘEČNÍK
POMALÁ
NOTORIK
POŠLI MNE SVÝ VIDEO
PTÁCI
JAK SE MÁTE
BÁJEČNEJ ŽIVOT
POŠLI  MĚ SVÝ VIDEO
MUŽ STROJ