Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

DUO CD

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
18. 2.
Úterý

18:00

ZUŠ

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 18. února 2020 - 18:00 - ZUŠ

DUO CD

MARTIN CÁBA, VÍT DVOŘÁČEK – kytary

Koncert kytarového dua.

V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se na úvod představí žáci rožnovské ZUŠ.

Koncert uvádí Kruh přátel hudby v cyklu Večery s klasikou.

Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v sídle T klubu a v TIC nebo online od 14. 1. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.

Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.

Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v T klubu, TIC nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty. Vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučujeme nákup vstupenky v předprodeji.

Studenti rožnovské ZUŠ mají po předložení studijního průkazu vstup zdarma.

Hlavní partneři akce: ON Semiconductor a Nadace Český hudební fond.

detaily

Duo bylo založeno v roce 2016 studenty oboru klasická kytara na pražské Akademii múzických umění V. Dvořáčkem a M. Cábou. Působí pod pedagogickým vedením Petra Saidla. K největším dosavadním úspěchům dua patří 1. cena a titul laureáta v mezinárodní interpretační soutěži K. Ditters z Dittersdorfu a hudební klasicismus ve Vidnavě, kterou získalo na konci roku 2017. V roce 2018 Duo CD koncertovalo na mezinárodních kytarových festivalech Open guitar Křivoklát a festival J. K. Mertze v Bratislavě a rovněž vystupovalo při příležitosti předávání ceny předsedy Rady pro výzkum, vývoj a inovace a na udílení cen Hlávkovy nadace.

Martin Cába (*1996) studoval hru na kytaru v letech 2006-2012 na ZUŠ Josefa Kličky v Klatovech.

Od r. 2009 navštěvoval rovněž soukromé lekce u tehdejšího profesora plzeňské konzervatoře Antonína Černého. V letošním roce úspěšně absolvoval na plzeňské konzervatoři ve třídě profesora Ozrena Mutaka a v současné době je studentem 3. ročníku HAMU ve třídě Mgr. Pavla Steidla a Petra Saidla. Zúčastnil se řady mistrovských kurzů (Reentko Dirks, Tillmann Hopstock, Fabio Zanon, Aniello Desiderio, Zoran Dukić, Goran Listeš, Thomas Fellow, Stefano Viola, Pavel Steidl, Zdeněk Dvořák) a přivezl si úspěchy z mnoha soutěží – Mezinárodní kytarová soutěž Ivana Ballu Dolný Kubín (Slovensko) 1. cena v roce 2012 a 2014; Mezinárodní kytarový festival a soutěž Cithara Ignea Žory (Polsko) 2014 3. cena; Mezinárodní kytarová soutěž Zruč nad Sázavou 2012 2. cena; Mezinárodní soutěž „Andrés Segovia“ v německém Monheimu 4. místo v roce 2016. Z národních soutěží např. Soutěžní přehlídka konzervatoří a hudebních gymnázií ČR v Pardubicích v roce 2013 1. cena a 2016 2. cena. Spolupracoval s orchestry a soubory, jako je Plzeňská filharmonie, Consortium musicum a Apollon Quartet.

Vít Dvořáček (*1995) vystudoval brněnskou konzervatoř ve třídě Vladislava Bláhy, nyní pokračuje na HAMU v Praze pod vedením Mgr. Pavla Steidla a Petra Saidla. Absolvoval řadu kurzů u známých kytaristů z celého světa (Marcin Dylla, Scott Tennant, Roland Dyens ad.). Uspěl v řadě soutěží, mj. zvítězil v národní soutěži ZUŠ, v r. 2010 získal 1. a v r. 2013 3. cenu v soutěžní přehlídce konzervatoří a hudebních gymnázií ČR. V Mezinárodní kytarové soutěži Ivana Ballu v Dolnom Kubíně (Slovensko) obdržel v roce 2013 a 2008 1. cenu a titul laureáta a v roce 2011 a 2012 2. cenu. Umístil se i na soutěžích v Rakousku a Itálii (Jorge Cardoso Wettbewerb Rust 2011 1. cena, Concorso Europeo di Chitarra Classica „Citta di Gorizia“ 2012 3. cena). Od roku 2018 působí jako pedagog na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.