Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

VientoMarero duo

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
22. 9.
Úterý

18:00

ZUŠ

Koncert flétnistky Michaely Meca a kytaristy Jiřího Meca.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 22. září 2020 - 18:00 - ZUŠ

VientoMarero duo

Koncert flétnistky Michaely Meca a kytaristy Jiřího Meca. 

Manželé Mecovi spolu hrají od roku 2009. Na VŠMU v Bratislavě studovali komorní hru u prof. Jozefa Zsapky. Členové dua celoročně studují skladby českých i zahraničních autorů z oblasti klasické i soudobé hudby včetně jazzu. Pravidelně koncertují jak v ČR, tak v zahraničí: Slovensko, Polsko, Litva, Německo, Itálie. Byli pozváni na hudební akce a festivaly: Mezinárodní gitarový festival Modra (SK), Rýmařovský hudební festival, Kytarové dny Uničov, Brossmannův festival duchovní hudby, Vizovické zámecké léto Aloise Háby, Veselská ozvěna, Nedeľné matiné (SK), Předplatného pro milovníky krásné hudby – Opava, koncerty v rámci KPH a další. V roce 2017 vydali debutové CD, nahrané v Českém rozhlase a vydané ve vydavatelství Stylton, obsahující originální skladby pro flétnu a kytaru. Duu byly věnovány skladby od Evgeny Irshaie (SK) a Michalise Andronikou (GR).
Na mistrovských kurzech získali zkušenosti od umělců: Duo Zsapka, Alvaro Pierri, Mie Ogura + Atanas Ourkouzounov, Marcin Dylla, Marek Nosal, Alina Gruszka

Michaela Meca 
Narozena v roce 1988 v Ostravě, kde navštěvovala Janáčkovu konzervatoř u MgA. Jiřího Bystroně. U MgA. Bystroně pokračovala bakalářským studiem na Ostravské univerzitě v Ostravě. Zúčastnila se mistrovských kurzů u flétnistů např.: V. Kunt, C. Nováková, E. Haupt, P. Bernold. Byla vybrána na stáž v rámci Erasmu na Hochschule für Musik Carl Maria von Weber Dresden, kde ji vyučoval prof. Stephane Réty. Magisterské studium absolvovala na VŠMU v Bratislavě u prof. Dagmar Zsapkové. Nyní působí jako pedagog v ZUŠ Bruntál.

Jiří Meca
Narozen v roce 1990, pochází z Opavy, kde navštěvoval ZUŠ Václava Kálika u p. uč. Jarmily Bystroňové. V kytarovém i hudebním vývoji mu velmi pomohli tatínek Petr a dědeček Jiří, kteří jsou také pedagogy kytary. Absolvoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě pod vedením MgA. Ondřeje Gilliga. Zúčastnil se různých festivalů a mistrovských kurzů pod vedením kytaristů: P. Steidl, M. Mysliveček, L. Kuropaczewski, B. Radojkovič, P. Pegoraro, J. Wagner, T. Offermann, A. Gruszka, M. Dylla, M. Wesely, M. Nagy, P. Saidl, H. Käppel, C. Marchione, P. Zalewski, A. Miolin, Z. Dukič, A. Mesirca, A. De Vitis, C. Cotsiolis, R. Smits. Bakalářské i magisterské studium absolvoval na VŠMU v Bratislavě u prof. Jozefa Zsapky, byl vybrán ke studiu v rámci Erasmu na Akademii Mzycznou im. Karola Szymanowskiego w Katowicach kde studoval u ad. dr. hab. Marka Nosala. Působí jako pedagog v ZUŠ Vladislava Vančury v Háji ve Slezsku a na konzervatoři v Opavě.

V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se na úvod představí žáci rožnovské ZUŠ.
Koncert uvádí Kruh přátel hudby v cyklu Večery s klasikou.

Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v sídle T klubu, TIC, v ENO il negozio v Brillovce nebo online od 18. 8. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč. 
Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v sídle T klubu, TIC, v ENO il negozio v Brillovce nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty.

Vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučujeme nákup vstupenky v předprodeji.
Studenti rožnovské ZUŠ mají po předložení studijního průkazu vstup zdarma.
Hlavní partneři akce: ON Semiconductor a Nadace Český hudební fond.