Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Zrušeno - Violoncello dvou generací / Trio pražské konzervatoře

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 11.
Úterý

18:00

ZUŠ

Zrušeno.

ilustrační obrázek

Úterý 10. listopadu 2020 - 18:00 - ZUŠ

Violoncello dvou generací / Trio pražské konzervatoře

Petr Nouzovský – violoncello, Adam Klánský – violoncello, Josef Matěj Švec - violoncello

Akce je z důvodu epidemiologické situace zrušena.
Kancelář na ulici 1. máje 1000 je uzavřena na dobu neurčitou. Vstupenky lze vrátit pouze bezkontaktně. Na email ekonomicke@tka.cz zašlete žádost o vrácení, kde uvedete číslo svého účtu a jako přílohu nám zašlete pdf elektronických vstupenek nebo scan či fotografii fyzických vstupenek. Fyzicky bude možné vstupenky vracet až po znovuotevření kanceláře.

Na počátku umělecké dráhy každého hudebníka je důležitá příležitost. Příležitost a připravenost podpořená pílí a talentem dává možnost pro naplnění snu o dráze hudebníka. V programu Violoncello dvou generací představím studenty z mé třídy na Pražské konzervatoři.

Adam Klánský je vítězem a laureátem mnoha národních a mezinárodních soutěží, je studentem 4. ročníku Pražské konzervatoře. Vystoupil s PKF Prague Philharmonia, Filharmonií Hradec Králové. Pravidelně hraje se svou sestrou houslistkou Klárou Klánskou a se svým otcem vynikajícím klavíristou profesorem Ivanem Klánským.

Josef Matěj Švec pochází z hudební rodiny. S úspěchem se zúčastnil violoncellových soutěží v Praze, Jihlavě a Ústí nad Orlicí. Pravidelná vystoupení s Adamem Klánským jsou pro něj vynikající motivací tolik potřebnou pro umělecký a osobní růst hudebníka na počátku jeho dráhy. Josef je studentem 1. ročníku Pražské konzervatoře.

Petr Nouzovský Petra Nouzovského, který se řadí mezi nejlepší evropské violoncellisty své generace, můžeme slyšet na mnoha prestižních pódiích (Concertgebouw v Amsterdamu, Festivalový sál Bad Kissingen, Čajkovského sál v Moskvě, Herkules sál v Mnichově). Jeho hra je hodnocena superlativně pro svou svrchovanou technickou noblesu kloubící se s originální hudebně tektonickou výstavbou jím interpretovaných skladeb.
V průběhu této sezóny se Nouzovský představí na mnoha orchestrálních a recitálových koncertech v Evropě, Severní Americe a Asii. V této sezóně vystoupí společně s Nagojskou filharmonií, Slovenskou filharmonií, PKF-Prague Philharmonia, Janáčkovou filharmonií, Českým filharmonickým sborem Brno anebo se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Je pravidelným hostem Pražského jara, MHF Leoše Janáčka a Dvořákovy Prahy. V minulých sezónách se představil v Německu, Číně, Japonsku, New Yorku, Estonsku anebo v Polsku.
Petr Nouzovský spolupracuje s dirigenty Jakubem Hrůšou, Tomášem Braunerem, Charlesem Olivieri-Munroe, Gáborem Takácsem-Nagym, Petrem Altrichterem, Casparem Richterem, Janem Schultszem, Andrew Parrottem, Case Scaglionim, nebo Jamesem Judem.  Prezentuje koncertantní hudbu klasické violoncellové literatury (Martinů, Dvořák, Brahms, Beethoven, Čajkovský, Haydn, Schumann, Šostakovič, Bloch), ale i koncerty pro svou obtížnost méně hrané (Prokofjevova Symfonie-Koncert, Offenbachův „Millitaire“ Koncert).
Nahrává pro Dabringhaus und Grimm, CUBE, Albany, Supraphon, ArcoDiva. CD Vivat Tango nahrané s akordeonistou Ladislavem Horákem pro Supraphon získalo ocenění Nejlepší violoncellové CD roku 2014 The Violoncello Foundation New York. Nedávno vydané dvojalbum s kompletním dílem Bohuslava Martinů pro violoncello a orchestr (Plzeňská filharmonie, Tomáš Brauner) vydané prestižním německým vydavatelstvím Dabringhaus und Grimm získalo cenu „Nahrávka roku 2017“ Prague Classic Awards, „Cenu německých kritiků 2017“ a superlativní recenze v Pizzicato Luxembourg a Frankfurter Allgemeine.
V roce 2019 vydaná nahrávka Sonát pro violoncello a klavír Bohuslava Martinů natočená s legendárním švýcarským klavíristou Gérardem Wyssem pro label ArcoDiva získala svrchovaně pozitivní recenze u nás i v zahraničí (Francie/Opera Critiques, USA/Grego Applegate Edwards’s Classical-Modern Music Review  a Anglii/Music Web International).
Petr Nouzovský studoval na Pražské konzervatoři, Hudební fakultě AMU v Praze, Vysoké hudební škole v Drážďanech a na Královské konzervatoři v Madridu. Kromě opětovného pozvání na Piatigorského seminář v Los Angeles absolvoval mistrovské kurzy u Mstislava Rostropoviče, Borise Pergamenschikova a Lynna Harrella.
V letech 2014/2016 byl rezidenčním sólistou Plzeňské filharmonie.
Petr Nouzovský je hrdým kantorem Pražské konzervatoře, kde předává své zkušenosti dvěma studentům. Je členem fakulty New York University v Praze. Dále pravidelně vyučuje na mistrovských kurzech v Třeboni a Modre (Slovensko). Spoluzaložil „Mezinárodní violoncellovou soutěž o cenu Gustava Mahlera“ v Jihlavě.
Zahrál 1800 koncertů ve 40ti zemích světa. Hraje na violoncello Georg Rauer 1921.
V programu uslyšíte přehlídku sólových kreací každého z umělců okořeněnou díly duovými a samozřejmě i skladbami pro violoncellové trio.

V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se na úvod představí žáci rožnovské ZUŠ.
Koncert uvádí Kruh přátel hudby v cyklu Večery s klasikou.
Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v sídle T klubu, TIC, v ENO il negozio v Brillovce nebo online od 6. 10. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.
Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v sídle T klubu, TIC, v ENO il negozio v Brillovce nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty.

Vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučujeme nákup vstupenky v předprodeji.
Studenti rožnovské ZUŠ mají po předložení studijního průkazu vstup zdarma.

Hlavní partneři akce: ON Semiconductor a Nadace Český hudební fond.