Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

STREAM - Drei Engel: Laudate Dominum

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 3.4. 4.

19:00

kostel Všech svatých

Stream koncertu vokálního tria z kostela Všech svatých.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 4. března 2021 - 19:00 - kostel Všech svatých

STREAM - Drei Engel: Laudate Dominum

Dámské pěvecké trio s cemballovým virtuosem je doslova spojením čtyř živlů v jeden harmonický prvek. Jejich předností je nejen historicky poučená interpretace hudby, ale skutečné emoce a obrovská energie, kterými si získávají posluchače. V rámci rožnovského koncertu to bude především hluboký niterný prožitek i blažené rozjímání prostřednictvím výběru duchovní hudby J.S.Bacha, G.F.Händela, M.-A.Charpentiera, C. Monteverdiho, F. Mendelssohna-Barholdyho a dalších.

PROGRAM: Laudate Dominum

  • C. Monteverdi: Laudate Dominum in sanctis ejus
  • T. Linley, jr.: Jehovah ever be my song 
  • Händel: Messiah – I know that my redeemer liveth
  • J.S.Bach: Magnificat - Suscepit Israel 
  • J.S. Bach: BWV 30 – Kommt ihr angefochtnen Sünder 
  • J.S. Bach: BWV 82a – Ich habe genug (aria)
  • J.S. Bach: BWV 4 - Den Tod niemand zwingen kunnt
  • J.S. Bach: Preludium a fuga A dur (francouzská overtura)
  • M.-A. Charpentier: Quam pulchra est
  • G.F.Händel: Alexanders Feast - Let's imitate 
  • A. Vivaldi: Dixit Dominus - Virgam virtutis tuae 
  • F. Mendelsohn – Bartholdy: Hebe deine augen auf 
  • J. Haydn: Nun beut die Flur 
  • F. Mendelsohn - Bartholdy: Laudate pueri 

Markéta Böhmová – soprán

Narodila se v Brně do hudební rodiny, začínala ve sboru Kantiléna a poté účinkovala v mnoha představeních Národního divadla Brno jako členka dětského sboru. V roce 2014 se zúčastnila Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech, kde obdržela dvě zvláštní ceny za interpretaci. V roce 2018 úspěšně zakončila své magisterské stadium na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Od roku 2016 pravidelně hostuje ve většině českých divadel: Národní divadlo v Praze (Pamina, Servilie, Barena), Divadlo J. K. Tyla v Plzni (Ilia, Ottavia), Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě (Servilia, 1. žínka), Slezské divadlo Opava (Hraběnka Almaviva) a účastní se mnoha festivalů (Smetanova Litomyšl, Hudba Znojmo, Janáčkův máj, Zlatá pecka, Concertus moraviae, apod. Je také již pátým rokem stálou členkou souboru Czech ensemble baroque pod vedením Romana Válka, který se zabývá autentickou interpretací staré hudby. Pravidelně spolupracuje s mnoha orchestry - AKAMUS, L'armonia Terrena, Česká filharmonie, Czech virtuosi, Filharmonie Brno, Zlínská filharmonie, a dirigenty - M. Minkowski, A. Liebreich, J. Kyzlink, Z. Klauda, J. Klecker, R. Kružík a další.

Pavla Radostová – soprán

Od pěti let zpívá s rodinným souborem Musica Laetitia, který se věnuje převážně barokní hudbě. Je absolventkou brněnské konzervatoře a JAMU. Jako sólová a ansámblová zpěvačka pravidelně spolupracuje se soubory různých žánrových zaměření - Ensemble Opera Diversa, Czech Ensemble Baroque, Tupá Šídla, Musica Laetitia, Collegium 1704, Ensemble Inégal, Filharmonie Brno, Brno Contemporary Orchestra, orchestr BERG, Musica Aeterna, atd. a dirigenty (A. Liebreich, P. Veber, R. Válek, V. Luks, P. Šnajdr, M. de Rose, G. Tardonová, W. Herbers, D. R. Davies, V. Spurný, atd.). Ve spolupráci s některými z nich se také podílela na uvedení několika děl v české i světové premiéře. V roce 2018 debutovala jako Barena v opeře Její pastorkyňa Leoše Janáčka v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích. Sólově se podílela na natočení několika CD. Své vzdělání si rozšiřuje pravidelnou účastí na pěveckých kurzech a workshopech (Letní škola barokní hudby, Letní hudební akademie Kroměříž, atp.) pod vedením předních českých i zahraničních lektorů.

Lucie Karafiátová – alt

Téměř šestnáct let zpívala v Kantiléně, dětském a mládežnickém sboru při Filharmonii Brno. Jako sólistka se začala na koncertních podiích objevovat od roku 2011. Od téhož roku se velmi intenzívně a téměř výhradně věnuje interpretaci staré hudby. Je stálou členkou a sólistkou The Czech Ensemble Baroque pod vedením Romana Válka. V září 2013 absolvovala svůj debut s ansámblem Collegium 1704 pod vedením Václava Lukse a od té doby s ansámblem pravidelně vystupuje na koncertech v tuzemsku i zahraničí. Rovněž spolupracuje s ansámblem L'armonia Terrena dirigenta Zdeňka Klaudy, Capella Ornamentata a Czech Virtuosi. Je zakladatelkou vokálního ansámblu Illegal Consort věnujícího se převážně autorům renesanční polyfonii či madrigalům. V rámci kurzů a masterclassů prohlubuje své teoretické i praktické interpretační znalosti s pomocí předních sólistů a lektorů, například Andreas Scholl (DE), Robin Tyson (UK), Marta Infante (ES), Jakub Burzýnski (PL) a další, v rámci ansámblové hudby pak se světově proslulým vokálním ansámblem The King´s singers (UK). Vedle zpěvu se profesionálně věnuje hudebnímu managementu a produkci (Vojtěch Dyk & B-Side Band, scénické provedení Leonard Bernstein: MASS, mezinárodní hudební festival Groove Brno, hudební klub Metro Music Bar v Brně).

Jiří Havrlant - cembalo

Vystudoval obor hra na klavír na Janáčkově konzervatoři v Ostravě u MgA. Hany Kundrátové. Ve studiu pokračoval na Janáčkově akademii múzických umění v Brně v oboru hra na historické klávesové nástroje pod vedením prof. Barbary Marie Willi. Pravidelně se účastní mistrovských kurzů, masterclass a workshopů (mj. u Pierra Hantaï, Tona Koopmana, Jörga- Andrease Böttichera, Béatrice Martin, Marka Toporowského, Pietra Jana Beldera, Aline Zylberajch, Moniky Knoblochové, Edity Keglerové, Aleny Hönigové, Barta van Oorta ad.). V rámci stáže Erasmus studoval na Královské konzervatoři v Haagu (cembalo a basso continuo - Fabio Bonizzoni, Patrick Ayrton a kladívkový klavír – Bart van Ort). Spolupracoval s řadou souborů např. Collegium Marianum, Czech Ensemble Baroque, Ensemblem Aerea, Drei Engel a Komorní orchestr Janáčkovy filharmonie v Ostravě. S flétnistkou Michaelou Ambrosi tvoří duo Musica neglecta. V roce 2016 získal 3. cenu a cenu Viktora Kalabise za nejlepší interpretaci autorovy skladby na Soutěži Nadace Bohuslava Martinů v Praze. Účastnil se soutěže Pražského jara a Mezinárodní Bachovské soutěže v Lipsku. V minulém roce získal 1. cenu a Zvláštní cenu poroty na Mezinárodní soutěži La stravaganza. Jako korepetitor a pedagog působí na Janáčkově konzervatoři v Ostravě.

Tento pořad podpořila společnost