Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Berounští fotorici - sport

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
1. 4.28. 6.

08:00

Galerie Na Radnici

Výstava fotografií volného sdružení Berounských fotoriků.

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 1. dubna až pondělí 28. června 2021 - 8:00 - Galerie Na Radnici

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm a s volným sdružením fotografů Berounští fotorici si vás dovolují pozvat na výstavu

Berounští fotorici - sport

Volné sdružení fotografů z Berouna a okolí, které vzniklo v roce 2001 okolo Jiřího Semráda. Za první členy se dají považovat Jiří Semrád a Jan Šroubek, k nim se posléze přidali Vít Vojtíšek a Vladimír Kasl. Ti také prvně spolu vystavili svá díla v Galerii U Radnice v Berouně v červnu 2002. Později se přidávali další milovníci fotografie nejen z Berounska. Dnes Berounští fotorici mají členy i z Prahy, Rožnova pod Radhoštěm, Ostrova u Karlových Varů a dalších míst. K jejím členům patří i taková legenda české fotografie, jako je František Dostál či ředitelka Czech Photo Veronika Souralová. Berounští fotorici mají dnes 22 aktivních členů, kteří se pravidelně každé dva měsíce scházejí na klubovém setkání.  

První společnou výstavu měli Berounští fotorici v městské galerii v Berouně v Holandském domě v březnu 2004. Tato jarní výstava se již stala tradicí, a tak každý rok v tomto čase představují Berounští fotorici své fotografie na různých místech v Berouně a jeho okolí. Přestože se jedná o lidi různých profesí, zájmů a fotografického zaměření, zájem o fotografii je dostatečným spojujícím prvkem. Kromě každoroční společné výstavy se každý z fotografů zaměřuje na své individuální projekty a tak díla Berounských fotoriků byla vystavována na celé řadě výstav od Paříže, Bruselu, německého Goslaru, Archangelska v Rusku, Stěpanakertu v Náhorním Karabachu, Vinkovci v Chorvatsku, Prahy až po Loděnice, Hořovice, Křivoklát, Svitavy, Rožnov pod Radhoštěm, Želkovice, Truskavnu a další místa. Fotografie členů volného sdružení jsou také publikovány v nejrůznějších časopisech a knihách, jejich fotografie jsou využívány i k propagaci města Berouna a jeho okolí v publikacích vydávaných městem či pro výzdobu městských prostor. Rovněž někteří členové vydali své autorské knihy. Fotorici obdrželi řadu domácích i mezinárodních fotografických ocenění.

Zde Berounští fotorici představují své práce na téma sport. Na 77 fotografiích naleznete kolem 45 různých sportovních odvětví zachycených osobitým pohledem různých autorů. Celkem vystavuje 19 členů volného sdružení.

Členové sdružení:

Simona Boarová, Josef Bosák, Eva Dobruská, Radek Dobruský, František Dostál, Tomáš Grubner, Markéta Chaloupková, Andrea Kalová, Vladimír Kasl, Václav Lála, Jitka Rjašková, Jiří Semrád, Veronika Souralová, Lucie Suchá, Kristýna Suchánková, Lucie Svobodová, Jiří Steinbach, Ivana Šnaidaufová, Jan Šroubek, Vít Vojtíšek, Petr Vydra, Alena Vykulilová