Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ZRUŠENO - Ostrava Brass Quintet

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 4.
Úterý

18:00

kostel Všech svatých

Zrušeno.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 20. dubna 2021 - 18:00 - kostel Všech svatých

Ostrava Brass Quintet

Michal Höpfler - trubka, Pavel Hanslík - trubka, Miroslav Pecháček - tuba, Stanislav Strouhal - trombón, Vít Jančálek - lesní roh

Soubor byl založen trombonistou Stanislavem Strouhalem a tubistou Miroslavem Pecháčkem na jaře roku 1994 jako Ostravská žesťová harmonie. Tento název byl v roce 1999 změněn na OSTRAVA BRASS QUINTET (OBQ). Od počátku své činnosti hrál soubor na různých společenských akcích, ať už šlo o vernisáže, firemní akce nebo zahajování hudebních festivalů (Janáčkův máj, Janáčkovy Hukvaldy, Festival Karla Ditterse v Javorníku aj.), vánoční koncerty v kostelích a koncerty pro Kruhy přátel hudby, svatby a jiné akce v různých městech regionu i po celé ČR. V roce 2004 nahrál pro Český rozhlas Vltava několik skladeb, které byly odvysílány v pořadu „Partitury“. Velmi významným úspěchem byla účast souboru spolu s kolegy z jiných orchestrů jako základ festivalové „BRASS HARMONY OSTRAVA“ na mezinárodním hudebním festivalu „BRASS SEANS“ v roce 2005 v Bratislavě. O rok později pak vystoupil OBQ samostatně, na opětovné pozvání organizátorů tohoto festivalu, tentokrát s hodinovým programem na společném koncertě vedle takových hudebních veličin Evropy, jako je trumpetista Paul Archibald, sólo trumpetista London Philharmonic a Gustáv Höna, vynikající sólo trombonista a profesor Akademie Ference Lizsta v Budapešti. 
OBQ působil nepřetržitě od svého založení až do roku 2011, kdy byl na jaře téhož roku pozván na Mezinárodní jazzový festival v Hranicích na Moravě, kde vystoupil se swingovým programem.
Po tomto koncertě byla činnost OBQ přerušena na neurčito z důvodů velké  pracovní vytíženosti jeho členů. Po dvou letech, v dubnu 2013, se opět naskytla větší příležitost ke koncertování a činnost OBQ byla obnovena.
Soubor interpretuje skladby všech stylových období od renesance až po současnost. V jeho dramaturgii jsou skladby O. Lassa, G. P. Palestriny, S. Scheidta, V. Otta, J. Pezela, H. L. Hasslera, K. Haranta, J. B. Lullyho, H. Purcella, J. S. Bacha, A. Corelliho, N. A. Rimského Korsakova, S. Joplina, V. Ewalda, Ch. Danielssona, J. Pauera, P. Staňka, F. Hidase a dalších autorů, včetně vlastních aranží skladeb „na přání“.
V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se na úvod představí žáci rožnovské ZUŠ.
Koncert uvádí Kruh přátel hudby v cyklu Večery s klasikou.
Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v sídle T klubu, TIC, v ENO il negozio v Brillovce nebo online od 16. 3. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.
Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v sídle T klubu, TIC, v ENO il negozio v Brillovce nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty.

Studenti rožnovské ZUŠ mají po předložení studijního průkazu vstup zdarma.
Hlavní partneři akce: Nadace Český hudební fond.