Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Jan Hendrych / Divadelní figura

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
16. 6.30. 9.

17:00

městský park

Sochařská výstava v městském parku

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 17. června až čtvrtek 30. září 2021 - městský park

Jan Hendrych / Divadelní figura

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm si vás dovolují pozvat na výstavu do městského parku.

Vernisáž proběhne ve středu 16. června od 17 hod. u Hudebního altánu. Úvodní slovo: Iva Mladičová. Vystoupí Kvintet Josefa Blinky.

Jan Hendrych (nar. 1936) náleží k nejvýraznějším českým sochařům druhé poloviny 20. století a současnosti. Dlouhodobě vedl Ateliér figurálního sochařství a medaile na pražské Akademii výtvarných umění, a právě lidská postava je charakteristická i pro jeho současnou uměleckou práci. Soubor soch pro rožnovský městský park tvoří betonové figury inspirované běžnými výjevy z civilního světa, antickými mýty, ale také křesťanskými legendami. Převažuje v nich Hendrychovo typické plastické tvarosloví ovlivněné dramatickou barokní formou a romantickým viděním světa. Expresivní plastické naddimenzování a tvarové deformace figur vypovídají o schopnosti suverénní modelace a současně otevírají skrze specifickou kombinaci humoru i smutku velkorysý prostor přímé lidskosti.

Volně přístupné, bez vstupného.

Partneři výstavy: ON Semiconductor, Solartec