Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Veronika Holcová / Vlčí mák

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
16. 6.1. 8.

18:00

Brillovka, velký sál

T klub ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm a Brillovkou si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Čtvrtek 17. června až neděle 1. srpna 2021 - Brillovka, velký sál

Veronika Holcová / Vlčí mák

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm a Brillovkou si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů.

Vernisáž proběhne ve středu 16. června od 18 hod. v sále Brillovka. Úvodní slovo: Iva Mladičová.

Veronika Holcová (nar. 1973) se po absolvování pražské Akademie na konci 90. let stala výraznou solitérní osobností své generace. Ve svých kresbách a malbách vytváří specifické krajinné a figurální výjevy, živě pestré a současně jakoby nepřítomné, spíše snové a tušené. Povědomé náměty a krajinná prostředí rozprostírá do stavu bytí, v němž neexistence hranic, počátku a konce, umožňuje každému tvaru, barvě či myšlence procházet neustálou transformací. Výjev přitom na první pohled působí staticky; jde tu spíš o moment zastavení, stav opatrnosti před rozhodnutím, neboť prostředí je sice ostentativně vlídné, lákající bohatou barevností, současně ale plné možných nebezpečí. Výběr obrazů pro výstavní prostor Brillovka souzní s krajinou, s atmosférou místa. Je komponován do malířské instalace, skrze kterou je možné reálně prožívat pohyb a vzájemnost bohatých asociací, obdobně jako na rovině imaginativní v každém jednotlivém obrazovém výjevu.

Otevírací doba: úterý až neděle 13:00 – 17:00

Vstupné: 20 Kč, děti a studenti do 18 let zdarma

Partneři výstavy: ON Semiconductor, Solartec

Výstavu finančně podpořil Státní fond kultury ČR.