Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

32. Valašské folkrockování

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
21. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

Tradiční multižánrový festival v jedinečném prostředí.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 21. srpna 2021 - 17:00 - Amfiteátr Na Stráni

32. Valašské folkrockování

  • 17.00 hodin
  • ŽALMAN & SPOL
  • 18.45 hodin
  • VESNA
  • 20.45 hodin
  • LENNY
  • 22.30 hodin
  • BLUE CIMBAL

Časový harmonogram je orientační.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.

Vstupné v předprodeji i na místě: 450 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné děti 7-12 let,  ZTP a ZTP/P na místě: 275 Kč.

Sleva pro držitele Rožnovské seniorské karty z původních 450 Kč na 380 Kč na místě.

Předprodej vstupenek v T klubu, TIC nebo online.

Vstupenky bude možné zakoupit také na místě v sobotu 21. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

32. valašské folkrockování je spolufinancováno Zlínským krajem.

Festival se koná za každého počasí.

Doporučení: V případě deště, prosíme, buďte ohleduplní ke svému okolí a používejte místo deštníků pláštěnky.

Změna programu vyhrazena.

Generální partner:

  • Brose

Hlavní partneři:

  • Robe, ON Semiconductor, Deza, Repont,  Liss

Partneři:

  • Sensit, Vakuum Servis, Kiaora, M & M reality, Fortline, Embex, Remak, Cabot, Triogas, JD Rozhlasy, myonic, FCC, Solartec, Doldatrans, Colas, Elong, Ingdop, Izolace Moural 

​​Mediální partneři:

  • TV Beskyd, Rádio Rock max, Národní muzeum v přírodě, kdykde, Spektrum Rožnovska, TIC Rožnov pod Radhoštěm, TKR Jašek, Grafia Nova

ŽALMAN & SPOL.

V hudební sezóně 2020 se kapela Žalman & Spol. nachází v mezidobí mezi dvěma důležitými mezníky: k připomínce padesáti let Žalmanova působení na české hudební scéně v předchozích letech směřovala řada aktivit – mimo jiné životopisný filmový dokument Naslouchám tichu Země, vyrobený v koprodukci s Českou televizí, třicetipísňové bilanční dvojalbum Moje nevšední roky, výpravný zpěvník a přepracované vydání knihy Ráno bylo stejný.

V letošním roce se kapela chystá na další důležitý předěl v Žalmanově životě a kariéře – 75. narozeniny, které připadají na rok 2021. V průběhu letošního roku vznikne autorské album z nových písní a se zajímavými hosty, mimo to se připravují velké narozeninové koncerty v prestižních sálech. 

Žalman se na českých (a přilehlých) pódiích vyskytuje už od roku 1968, nejprve jako člen skupiny Minnesengři – důležitého uskupení pro další vývoj a formování české folkové scény – a od roku 1982 jako lídr vlastního sdružení Žalman & Spol. 
Kapelou za dobu její historie prošla řada vynikajících muzikantů, z nichž mnozí se později odrazili k samostatné sólové kariéře (za všechny jmenujme např. Pavlínu Jíšovou nebo Lenku Slabou). V současnosti vedle Žalmana na pódiu jsou zpěvačka Michaela Hálková, kytarista Petr Havrda a basista Petr Novotný (ten už od roku 1994).

Pavel Lohonka právem patří mezi české folkové legendy a je jedním z tvůrců, kteří ovlivnili dnešní podobu české folkové scény. S Minnesengry nahrál 9 alb a později vydal dalších 19 autorských desek a 7 výběrů. Na nich lze nalézt více než 250 písní. Zasloužil se o popularizaci lidových, zejména jihočeských písní, některé z nich tak dostaly příležitost zlidovět podruhé. Pro jeho tvorbu je charakteristická pracovitost, cílevědomost a pokora, díky nimž se stal dobrým příkladem pro mnohé mladé folkové skupiny. Před časem byl první folkovou stálicí, která se zapojila do hnutí FOLK ŽIJE! Ztotožňuje se totiž s jeho cílem – přibližovat lidem folkový žánr a při tom zároveň upozornit na mladou folkovou generaci, která vyrostla zcela mimo pozornost médií...

“Naprosto obdivuju pořadatele, kteří se rozhodli také pomáhat a dávají prostor folkové muzice. Lidé jako by zapomněli na tu tišší, léty prověřenou muziku. Prověřila ji spousta vynikajících muzikantů a autorů, a proto má právo, aby nezanikla a žila dál. Právě pořadatelé odvádí záslužnou, ale i osvětovou práci, protože v dnešní době, která je velice hektická, je potřeba neustále připomínat, že tu folková hudba je.”

VESNA

Vesna je dívčí kapela zpěvačky a textařky Patricie Fuxové, kterou si vybrala jako předskokana i skandinávská zpěvačka Aurora.  V listopadu 2018 Vesna vydala debutovou desku Pátá bohyně, za kterou získala nominaci Ceny Anděl na Objev roku. Na albu vyšel mj. i společný duet Patricie a Vojtěcha Dyka. Na podzim 2019 Vesna odjela své první klubové turné #MyaVy po Čechách a Slovensku a měla vystoupit na největších českých festivalech. Čas karantény nakonec využila k tvorbě nové desky Anima, kterou si utvrzuje své místo na popové scéně, přičemž si zanechává pro ni charakteristickou folkovou duši a snovost. Pro Vesnu je příznačná silná vizuální stránka, která se zračí i v jejich nápaditých kostýmech. V kapele dále hraje Bára Šůstková, Olesya Ochepovskaya, Markéta Vedralová a Tereza Čepková.

LENNY

Lenka Filipová se narodila 25. září 1993 v Praze do umělecké rodiny folkové zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové a architekta Borise Drbala. Její dědeček byl divadelní a televizní herec Adolf Filip.
Ve čtyřech letech začala hrát na klavír a od šesti do deseti let docházela do umělecké školy, kde studovala hru na klavír. Zároveň navštěvovala jazykovou školu, kde se naučila plynule anglicky. Ve škole hrála v dramatickém kroužku a zpívala ve sborech. Později přešla na sólový zpěv doprovázený hrou na klavír. Komponovala melodie a poté k nim přidávala i text. V jedenácti letech složila svou první píseň. V šestnácti začala hrát s kapelou a doprovázet svou matku na jejích turné po Evropě, Austrálii, Americe a Kanadě. Ve stejném období se také zúčastnila americké mezinárodní písničkářské soutěže International Songwriting Competition, kde se se svou skladbou „You're My Everything“ dostala až do semifinále.
Na jaře 2013 odmaturovala na anglicko-českém gymnáziu AMAZON. Od října 2013 studovala na hudební škole British and Irish Modern Music Institute v Londýně tříletý obor skladba (songwriter). Studia úspěšně dokončila v roce 2016 s titulem bakalář.
V roce 2018 se objevila ve výběru osobností „30 pod 30“ magazínu Forbes, které podle něj „mění svět okolo sebe“.
V roce 2013 podepsala smlouvu s hudebním vydavatelstvím Universal Music a v červnu téhož roku vydala své první EP s názvem All My Love se čtyřmi skladbami, z toho třemi autorskými. Své druhé EP s názvem Fighter vydala v prosinci téhož roku. V roce 2013 také získala ocenění Objev roku v anketě Anděl, a v témže roce byla nominovaná na Objev roku v anketě Český Slavík Mattoni.
V září 2016 vyšlo její debutové studiové album Hearts. V rámci něj Lenny vyjela na klubová turné Hearts Tour, která byla na všech místech vyprodaná. Za album Hearts Lenny získala nominaci na Cenu Apollo. V roce 2016 byla též nominována v kategorii Zpěvačka na hudební cenu Žebřík a v celkem čtyřech kategoriích na cenu Anděl. Z těchto čtyř nominací proměnila všechny, a to v kategoriích Album roku (Hearts), Skladba roku (Hell.o), Zpěvačka roku a Videoklip roku (Hell.o). Rovněž převzala žánrového Anděla v kategorii Rock & Pop.
Úspěch se skladbou „Hell.o“ slavila také v Itálii, kde se představila v tamní talk show Che tempo che fa. V červnu téhož roku se skladbou vystoupila jako host na 11. ročníku hudebních cen Wind Music Awards ve Veroně.
V červnu 2017 podepsala globální smlouvu s německým Universal Music, pod nímž vydala remix písně „Hello.o“ od amerického dua Fancy Cars. Na jaře 2018 si ji britská soulová zpěvačka Emeli Sandé vybrala jako support pro svůj koncert v pražské O2 areně.

BLUE CIMBAL

Pop-rocková kapela, která představuje esenciální radost z písní a ve svém energickém projevu propojuje ryzí melodiku mnoha druhů songů, tedy spojení zdánlivě odlišných druhů, jako jsou novodobé hity a písně lidové.
V novém jedinečném zvuku tak na publikum dýchá neklidný duch vlastních písňových počinů, mystika zhudebněných lidových textů, ale také hity světových jmen jako jsou U2, Sting, Pink Floyd etc. a kouzelná atmosféra lidových písní
Moravy, Slovenska i písní historických. Interpretaci vévodí expresivní zpěv, alikvoty cimbálu obarveného elektronickými
efekty a tepající pop-rocková rytmika.

Všeobecné podmínky pořadatele

  1. Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  2. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  3. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  4. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  5. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit profesionální fotoaparáty a videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  6. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  7. V rámci akce budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem naší prezentace na webu, sociálních sítích a v médiích. TKA nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty. Obecná informace o zpracování osobních údajů.
  8. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  9. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  10. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  11. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  12. Změna programu je vyhrazena.
  13. Osobám mladším 18 let zákaz konzumace alkoholu. Silně podnapilé osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, a také osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, budou z areálu vyvedeny bez nároku na vrácení vstupného.
  14. Zakoupením vstupenky návštěvník souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky festivalu.
  15. Zhoršení počasí není důvodem k vrácení vstupného.