Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Ozvěny signálů z neznáma

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
1. 8.30. 9.

10:00

Společenský dům

Výstava • Český komiks 1922 - 2021.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 1. srpna až čtvrtek 30. září 2021 - Společenský dům, sál

Ozvěny signálů z neznáma

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm si vás dovolují pozvat na výstavu do znovuotevřeného Společenského domu. 
Český komiks chytil na počátku třetího tisíciletí nový dech. Nové autorské generace navazují kontakty se světovým děním, reagují na nejnovější trendy a v domácím kontextu snad téměř poprvé skutečně svobodně tvoří, nesvazovány restriktivními příkazy cenzury ani kulturním a společenským odmítáním. Zároveň se komiksu stále úspěšněji daří rozrušovat stereotypní představy, které jej vždy spojovaly jen s dětem určeným, popřípadě brakově-triviálním čtením na ukrácení volné chvíle. Spolu s tím, jak český komiks nabývá na sebedůvěře (a sebeúctě), probíhá také postupné prozkoumávání těch slavnějších, i těch méně proslulých období jeho dějin. 
„Ozvěny Signálů z neznáma“ navazují na výstavu představenou před deseti lety v Brně, Praze a Pardubicích a mapování stavu českého komiksu rozšiřují o prezentaci nových forem a přístupů, které se mezitím na domácí scéně objevily. Výstava je členěna do sedmi tematických celků. Těšit se můžete na ukázky více než 70 děl. Mimo jiné na práce Josefa Lady, Ondřeje Sekory, Káji Saudka, legendární Rychlé šípy a Čtyřlístek, dobrodružné příběhy, science fiction, komiksové časopisy i práce současných autorů. Kurátory výstavy jsou Tomáš Prokůpek a Pavel Kořínek.

Otevírací doba:

  • SRPEN: pondělí - neděle: 10:00 - 18:00 hodin
  • ZÁŘÍ: středa - neděle: 13:00 - 18:00 hodin (školy dle domluvy)

Vstupné:

  • dospělí: 80 Kč
  • děti, studenti, důchodci: 50 Kč
  • děti do 6 let zdarma