Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Svatopluk Klimeš / Pastelkou a ohněm

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
7. 8.30. 9.

10:00

Galerie Kostnice

Výstava v galerii Kostnice.

dobrovolné vstupné

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 7. srpna až čtvrtek 30. září 2021 - galerie Kostnice

Svatopluk Klimeš / Pastelkou a ohněm

Vernisáž proběhne v pátek 6. srpna v 17 hodin ve farské zahradě. Úvodní slovo: Gabriela Nováková. Na zobcové flétny zahrají Alena Čípová s Alžbětou Hlavicovou.

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s Římskokatolickou farností a Iskérkou si vás dovolují pozvat na výstavu v Galerii Kostnice. 

Rozsáhlá tvorba Svatopluka Klimeše (narozen 1944) je neobyčejně formálně a myšlenkově bohatá a má zároveň jasnou vnitřní koncepci. Jeho kresby, koláže, obrazy, objekty, fotografie i performance jsou naplněny osobitými sděleními a svébytnými příběhy. Charakteristickým a sjednocujícím médiem, s nímž autor dlouhodobě pracuje, je oheň, který zanechává na papíře, plátně i jiných hořlavých materiálech svou neopakovatelnou stopu.
Výstava "Pastelkou a ohněm", připravená pro prostor Galerie Kostnice, přináší část jednoho z autorových nejnovějších a zároveň stále otevřených cyklů. Jsou to kresby vytvářené na básně haiku, jejichž autorem je Jiří Melich.

Svatopluk Klimeš patří k významným umělcům generace, která studovala na Akademii výtvarných umění v Praze v sedmdesátých letech minulého století (1967 – 1973). V roce 1988 se stal jedním ze zakládajících členů a zároveň i předsedou skupiny Papirál, od roku 1998 je členem Umělecké besedy a od roku 2007 také předsedou výtvarného oboru. Od roku 1998 působí jako pedagog na Fakultě umění a designu UJEP v Ústí nad Labem. Je zastoupen v řadě veřejných i soukromých sbírek doma i v zahraničí. Má za sebou bohatou výstavní činnost, uspořádal mnoho samostatných výstav, zúčastnil se také velkého počtu výstav skupinových.

Otevírací doba: úterý - sobota: 10:00 - 16:00, neděle: 12:00 - 16:00 

Vstupné dobrovolné.