Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Dobrý večer se swingem

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 11.
Středa

19:00

Brillovka, velký sál

Víc než talk show!

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 10. listopadu 2021 - 19:00 - Brillovka, velký sál

Dobrý večer se swingem

První z cyklu pohodových klubových pořadů se zajímavými hosty jimiž Vás bude provázet Zbyněk Terner. Premiérově bude hostem Jan Smigmator swingový zpěvák a také moderátor Českého rozhlasu Dvojka, na jehož vlnách vysílá společně se zpěvačkou Dashou svůj autorský hudební pořad Klub Evergreen zaměřený na propagaci Velkého amerického zpěvníku, jazzu, swingu, evergreenů a především pak jeho interpretů. Zaměřuje se jak na hudební historii, tak na žhavou současnost. V loňském roce mu vyšla nová deska na níž se autorsky podílel druhý host Darek Neumann, brněnský bluesman svéráz, který představí svou desku jazzových standardů kouzelně otextovaných Ester Kočičkovou.
Klavírní doprovod Jiří Zabystrzan.
Přijďte si užít spoustu dobré muziky a povídání nejen o swingu – prostě dobrý večer.

Něco o aktérech:
JAN SMIGMATOR
Swingový zpěvák Jan Smigmator má na svém kontě čtyři sólová alba, z nichž první - debutové "Swing Is Back" vyšlo v roce 2013, album “Time To Swing” v roce 2015 a dva roky poté v roce 2017 následovalo česko-anglické album Vánoce/Christmas. V roce 2018 Jan Smigmator vydal u příležitosti 120. výročí narození George Gershwina album s velkou mezinárodní účastí, které natočil společně s londýnským zpěvákem Mitchem Winehousem, otcem Amy Winehouse a příznačně jej nazval „Smigmator GERSHWIN Winehouse“.
Od roku 2011 je swingový zpěvák Jan Smigmator také moderátorem Českého rozhlasu Dvojka, na jehož vlnách vysílá společně se zpěvačkou Dashou svůj autorský hudební pořad Klub Evergreen zaměřený na propagaci Velkého amerického zpěvníku, jazzu, swingu, evergreenů a především pak jeho interpretů. Zaměřuje se jak na hudební historii, tak na žhavou současnost.
 

DAREK NEUMANN
Brněnský bluesman a svéráz, který nedávno vydal cd česky otextovaných jazzových standardů s názvem ,,Svět, který znám" aneb Darek Neumann zpívá Ester Kočičkovou. Spolupracoval autorsky i hudebně na novém albu Honzy Smigmátora.
Píseň  Rychlík do Harlemu napsal, když byl Smigmator počat a premiéru měla, když se v roce 1986 narodil.
 

ZBYNĚK TERNER
Zpěvák z Rožnova p/R oscilující na swingově bluesové vlně se špetkou jazzové pěny. Na kontě má dvě alba Under my skin, One night a právě připravuje další. Spolupracuje s mnoha zpěváky a hudebníky (Tereza Černochová, Martin Chodúr, Michal Žáček, Jet set bigband, Big band Brno na dvou albech skupiny Mňága a Ždorp apod.)  Zakladatel a hlavní dramaturg festivalu Jazzmenu.
 

JIŘÍ ZABYSTRZAN
Vynikající pianista a aranžér, ředitel Zuš v Třinci. Absolvent studia na Ostravské univerzitě a Akademii Muzycznej im. Karola Szymanowskiego  Katowicích.
 

Vstupné s místenkou 250 Kč. Předprodej od 12. 10. 2021 od 8:30 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.