Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Trialogos, S A R R A M

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 5.
Středa

20:00

Vrátnice

Koncert doom/krautrockového tria a drone/elektroniky

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 4. května 2022 - 20:00 - Vrátnice

Trialogos (Berlin), S A R R A M (Sardinia)

Nový mezinárodní hudební projekt Trialogos svým debutem „Stroh Zu Gold“ (mimochodem pozice 100 na labelu Exile On Mainstream) ohromil publikum během festivalu Roadburn Redux v dubnu 2021 jako streamovaná živá show z UT Connewitz, více než 100 let starého kina nacházejícího se v Lipsku. Odezva byla prostě ohromující a kapela všechny doslova zhypnotizovala. První, vlastním nákladem vydaná edice alba na vinylu, se vyprodala během streamu.

To, co slyšíme v jejich hudbě, bychom mohli popsat jako je jedno slovo, které zní skrze druhé. Stejně jako na dvojnásobně exponované fotografii se jednotlivé prvky stávají éteričtějšími a více definovanými. Dotýkají se a mísí se, spojují se a disociují zároveň a berou na sebe pozoruhodnou schopnost duchů: schopnost obývat jeden druhého, jeden hlas mluví druhým. Multiinstrumentalisté si prostřídávají při hraní role. Trio tvoří Conny Ochs (akustické a elektrické kytary, zpěv, basa, bicí, perkuse), Sicker Man (akustické a elektrické violoncello, kytary, Juno 6, Moog, lapsteel, beaty, efekty) a Kiki Bohemia (Rhodos, zpěv, baskytara, diktafon, autoharfa, efekty), každý z nich pochází z jiného hudebního prostředí a zkušeností. Zatímco zpěvák, skladatel a vizuální umělec Conny Ochs je problémový trubadúr zvláštního druhu, který si získal obrovské uznání za svou vysoce oceňovanou spolupráci s Wino ze Saint Vitus, Sicker Man pracuje jako skladatel a producent filmových a divadelních partitur a zkoumá hudební oblast mezi experimentálním popem, hlukem a okamžitou kompozicí, violoncello je jeho hlavní nástroj. Třetí vrchol mystického trojúhelníku představuje Kiki Bohemia, zpěvačka a autodidaktička, hráčka na ztracené a nalezené nástroje a hračky, je také dlouholetým partnerem Sicker Mana v různých projektech, například v doomovém duu Slutty Clowns

Nápad na spolupráci se poprvé zrodil v podzemním zákulisí klubu Zukunft v Berlíně, kde koncertovali na pódiu Sicker Man, Kiki Bohemia a Conny Ochs. Všichni tři se tedy poprvé sešli na jevišti v experimentální improvizaci v rámci umělecké výstavy v německém Sassnitzu v létě 2020. A tak se začal psát příběh Trialogos.

S A R R A M je sólový projekt Valeria Marrase ze Sardinie, který kombinuje prvky doomového dronu, elektroniky, postrocku a noise. „Albero“ (Subsound Records, 2021) je jeho čtvrtá nahrávka , mix dronových a ambientních zvukových ploch, drtivých a doomových kytarových stěn, opakujících se smyček a zároveň zahrnuje elektronické a tradiční jemné plochy. Je to velmi hluboká a intenzivní zvuková cesta, roj zvukových vln, temný a dynamický „obřad vibrací“. Je mimochodem také kytaristou postrockově orientovaného tria Thank U For Smoking a postmetalového kvarteta Charun - oba působící na evropské instrumentální scéně.

Vstupné s místenkou (na sezení v prvních 4 řadách) 250 Kč, na stání v zadní části sálu 200 Kč. Předprodej v sídle Téčka, v TIC nebo online.