Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Flastr

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
7. 8.
Neděle

18:00

hudební altán

Koncert v hudebním altánu.

dobrovolné vstupné

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 7. srpna 2022 - 18:00 - hudební altán

Flastr

Kapela FLASTR vznikla na jaře 2004. Hlásí se k hudebnímu směru acoustic & bluegrass music. Prezentuje především převzatou tvorbu nejlepších amerických bluegrassových skupin s převážně českými texty Honzy Raclavského, které mají velmi dobrou úroveň a dobře se zpívají, což oceňují i mnozí fanoušci kapely, přesycení angličtinou českých bluegrassmenů. Osobitý projev zpěvačky navíc dává naší muzice i lehce folkovou náladu. Stále se snažíme do zpěvu zapojit celou kapelu, zpíváme často v pěti - gospely, což má u diváků obrovský ohlas. V bluegrassu to není obvyklé, ale žánrově nás to posunuje dál. Snad k folku, či jinam, ale kam, to nevíme. My jsme tomu začali říkat POETICKÝ BLUEGRASS a docela se to chytlo. Tak budeme třeba jednou slavní jako zakladatelé nového směru bluegrassu.
Kapela koncertuje po klubech i festivalech jak v regionu a po celé republice, tak i v zahraničí. Mezi největší úspěchy kapely patří pozvání na La Roche Bluegrass festival do Francie, kde mimo vlastní  vystoupení, dostává pozvání zpívat gospely v místním kostele na mši. K dalším úspěchům patří např. vítězství na Open scéně FOLKOVÉHO KVÍTKU 2010 na Konopišti, kde kapela druhý den vystoupila i na hlavní scéně, nebo hudební soutěž NOTOVÁNÍ 2013, kde jsme se umístili na 1. místě u poroty (z 36 kapel).
Flastr má za sebou i dvě živá vystoupení v rádiu. Jedno na rádiu Proglas a druhé v Českém rozhlase České Budějovice v pořadu Folková jíška.
A plány do budoucna? Především vydržet spolu, stále pracovat na kvalitě, časem využít skladateského potencionálu některých členů kapely, kteří zatím píší do šuplíku a hlavně společným muzicírováním přinášet radost nejen sobě, rozšiřujícímu se okruhu skalních fandů skupiny, ale i široké veřejnosti. Vždyť nejlepším oceněním naší práce je, když si diváci naše písničky zpívají z hlediště s námi.

V případě nepříznivého počasí proběhne koncert v prostoru zastřešené arkády Společenského domu.

Vstupné dobrovolné.