Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Baraka Face Junta, KranK, Lucifer Efekt

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
1. 10.
Sobota

20:00

Vrátnice

Mezinárodní koncert punkových kapel

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 1. října 2022 - 20:00 - Vrátnice

Baraka Face Junta, KranK, Lucifer Efekt

Baraka Face Junta (PL)
Tato polská kapela byla založena v roce 2009 na troskách kapel Stracony a Via Media jako výsledek hněvu, frustrace, bezmoci, smutku a lásky. Tváří v tvář největší katastrofě, kdy miliardy lidí hladoví, vymírají další druhy a globální oteplování si vybírá svou daň, protože třídní asymetrie dosáhla úrovně absurdity, junta vstupuje do našich domovů, do škol našich dětí. Pomalu, ale systematicky, překračující hranice všech norem. Vědomě zváno, vřele vítáno, plazí se do veřejných a nevládních institucí. S požehnáním církevních hierarchů a pomazáním politiků se do myslí vlévá hnědá špína. Vyplňuje prázdnotu, sjednocuje masy. Děsí. A jsme tu my, ztracení, zamilovaní, frustrovaní, se strachem hledíme na svou budoucnost a budoucnost budoucích generací. Blahoslavená (Baraka) tvář (Face) režimu (Junta) zdánlivě baví absurditou, iracionalitou. Populisticky, se souhlasem voličů, si za nepřítele vybrala individualitu, ženy, přírodu a život. Její síla, postavená na kultu moci a nenávisti, děsí rozsahem téměř stejně jako společenská ignorace a shovívavost zpolitizovaného soudnictví. Projekt BFJ není řešením. Protože ho neznáme. Je to výslednice, vyvolává to reflexi. Motivuje nás jednat.

Lucifer efekt
Rožnovský band v nové sestavě, ve které se Lenia vrátila k bicím a staré harcovníky Čárlího a Kečupa vystřídala mladá krev v osobě baskytaristy Míši Hanáčka, jehož poslední instancí byla pražská stonerová formace Baro Chandel. Lucifer efekt, mající na kontě dvě desky a jedno EP, hraje melodický angažovaný punk, který čerpá z klasického rokenrolu. Poctivý punkrock plný chytlavých melodií, kdy zpěvaččin hlas je doplňován mužským kontrastem strunné sekce. Precizní muzikantské výkony jsou u rožnovských kapel tohoto ranku již samozřejmostí.

KranK (D)
Jednou z prvních zahraničních DIY kapel, které podnikly po pádu železné opony turné po Československu byli UFD z Hannau. Její členové se dále angažují na poli muziky, np. kytarista Andy je DJ usazený v Berlíně, zatímco bubeník Jeff, amerického původu, pracoval bookingové agentuře (stojí například za evropským turné D.R.I. v roce 2003) a hudbě se věnuje i aktivně - založil instrumentální skupinu KranK, kteří se sami označují jako sludge|hardcore|hardrock a své hudební preference mají takto:
Dr. Jo (baskytara): Circle Jerks, Black Flag, Loveslug, NoMeansNo, Victims Family, Primus, Minutemen
Dr. Krischan (kytara): Fugazi
Dr. Jeff (bicí): The Who, Black Sabbath, Alice Cooper, KISS, Dead Kennedys, Germs, Black Flag, Suicidal Tendencies

Vstupné: předprodej 170 Kč, v den akce 200 Kč. Předprodej od 30. 8. v sídle Téčka, TIC nebo online.