Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Trio vario

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
18. 10.
Úterý

18:00

Brillovka, velký sál

Koncert tria, které spojují vazby na Ostravu, kde společně studovaly na Janáčkově konzervatoři.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 18. října 2022 - 18:00 - Brillovka, velký sál

Trio vario

Magdaléna Hrudová - klavír, Ellen Klodová - housle, Kateřina Kosková - klarinet

Program:

Koncert ve společnosti slovanských skladatelů

Leoš Janáček – V mlhách
Sergej Prokofjev – Sonáta pro sólové housle D dur
Bohuslav Martinů – Sonatina pro klarinet a klavír

Přestávka

Petr Iljič Čajkovskij - Souvenir d’un lieu cher
Igor Stravinsky – Suita Příběh vojáka 

Magdaléna Hrudová je absolventkou JAMU v Brně pod vedením prof. Aleny Vlasákové a Janáčkovy konzervatoře v Ostravě ve třídě MgA. Hany Kundrátové. Absolvovala také stáž v rámci Erasmus+ u prof. Niklase Sivelöva na Královské dánské akademii v Kodani. Je laureátkou mnoha klavírních soutěží (např. The 21st century art/Finsko 2019, Vittoria Caffa Righetti Prize/Itálie 2018, Anemos/Itálie 2016, Forum per tasti/Slovensko 2012, In Memory of Liszt/Maďarsko 2011, Soutěžní přehlídka Bohuslava Martinů/Polička 2011, Musica Insieme/Itálie 2010, Concertino Praga/Praha 2009, Pro Bohemia/Ostrava 2009). V návaznosti na své úspěchy je uvedena na prestižní Listině mladých umělců Nadace ČHF, díky které pravidelně sólově koncertuje. Opakovaně účinkovala jako sólistka s Janáčkovou filharmonií v Ostravě, též s Janáčkovým akademickým orchestrem v Brně. Vystoupila na festivalu Janáček Brno, Jihočeském festivalu, Festivalu mladých laureátů v Katowicích, na Showcase Janáčkova máje a dalších. Aktivně se věnuje komorní hře v různých komorních uskupeních. V současné době také studuje doktorský program JAMU v Brně a pedagogicky působí na Janáčkově konzervatoři v Ostravě.

Ellen Klodová je absolventkou Janáčkovy konzervatoře v Ostravě, kde studovala hru na housle ve třídě prof. MgA. Luďka Capa. Rovněž dokončila studium na Ostravské univerzitě pod vedením MgA. Jiřího Vodičky. Již v raném věku se zúčastnila několika mezinárodních soutěží. Jednou z prvních byla soutěž Prague Junior Note, ve které získala první cenu. Z dalších soutěží to byly mezinárodní soutěž Jaroslava Kociána, Talents for Europe v Dolném Kubíně, ve kterých získala přední místa. Během studia na Janáčkově konzervatoři získala první cenu na soutěži konzervatoří v Brně a také v Mezinárodní soutěži komorní hry ve Vidnavě. Úspěšně absolvovala také mezinárodní mistrovské kurzy Petra Michalici a Pavla Šporcla.  V roce 2020 se účastnila Letní hudební akademie v Kroměříži, kde si na jednom z koncertů zahrála po boku Jiřího Vodičky, Michaely Fukačové a Pavla Nikla. Vystoupila na Showcase Janáčkova máje. Jako sólistka se představila s orchestrem Janáčkovy konzervatoře Ostrava, Janáčkovou filharmonií Ostrava, Janáčkovým komorním orchestrem a Moravskou filharmonií Olomouc.

Kateřina Kosková je absolventkou Janáčkovy konzervatoře v Ostravě ve třídě MgA. Petra Bohuše, Akademie Muzyczne im. Karola Szymanowskiego w Katowicach v Polsku ve třídě Arkadiusze Adamskiego dr hab., prof AM a také Ostravské univerzity pod vedením MgA. Karla Dohnala Ph.D. Z řady soutěží, kterých se zúčastnila lze jmenovat Zlaté pásmo na soutěžní přehlídce Mládí a Bohuslav Martinů v Poličce (2013, 2014), Cenu za interpretaci díla B. Martinů a Cenu za celkový hudební projev (2014), titul laureáta na mezinárodní soutěži v Jastrzebie (2016), 2. cenu na mezinárodní soutěži Pro Bohemia a Cenu Nadace Bohuslava Martinů (2017), nebo cenu Shining Talent Award na soutěži Silverstein Clarinet Contest (2021). Vystoupila na koncertě v rámci mezinárodního hudebního festivalu Beethovenův Hradec, Mezinárodního festivalu slovanské hudby, Showcase Janáčkova máje a dalších. Byla rovněž vybrána k sólovému účinkování s Moravskou filharmonií Olomouc, zařazena do cyklu koncertů Jeunesses musicales Janáčkovy filharmonie Ostrava, nebo se představila v rámci festivalu Talentinum 2020 pořádané Filharmonií Bohuslava Martinů Zlín. Pravidelně se účastní interpretačních kurzů pod vedením domácích i zahraničních lektorů.
Vrámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se na úvod představí žáci rožnovské ZUŠ.
Koncert uvádí Kruh přátel hudby v cyklu Večery s klasikou.
Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v sídle TKA a v TIC nebo online od 13. 9. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.
Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v sídle T klubu a v TIC nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty.
Vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučujeme nákup vstupenky v předprodeji.
Studenti rožnovské ZUŠ mají po předložení studijního průkazu vstup zdarma.
Hlavní partneři akce: Nadace Český hudební fond.

Akce proběhne dle platných hygienických opatření.